[]

Yavru güvercinlerin annesi nerede?

Camın kenarına bir güvercin yuva yapmış ve yumurtlamıştı. Sürekli yumurtaların üstüne oturup beklediğini görürdüm. Bugün iki tane yavrunun yuvada olduğunu ve güvercinin olmadığını fark ettim. Yaklaşık 2 saattir de ortada yok.

1- Yemek aramaya çıkmış olabilir ama güvercinlerin iç dünyasını çok bilmediğim için sorayım dedim. Belki bazılarında yavru doğurduktan sonra yuvayı terk etmek gibi bir davranış şekilleri vardır. Böyle bir şey söz konusu mu acaba?

2- Hem yavrular için hem de eğer dönerse anneleri için yuvanın önüne yemek koyacağım. Bulgur döktüm ama annenin yiyip yemeyeceğinden emin değilim. Ne koymalıyım? Eğer annesi dönmezse bu bebeleri elden birinin beslemesi gerekecek sanırım. Bu konularda hiç becerekli değilimdir. Ne yapmam lazım?

 
Bulguru ıslayıp dökmek gerekiyor yoksa su içince karınlarında şişip ölüme yol açıyormuş. Bunun dışında biraz daha bekleyin 2 saat çok uzun gelmedi bana. Buraya da yuva yapıyorlar arada gidiyorlar yani saat tutmadım ama. Umarım daha bilgili biri yazar.


  • turkce konusan uzayli  (23.03.21 13:38:31) 
yemek aramaya gitmiştir. yavrulara sakın dokunmayın.
anne sizin kokunuzu alırsa bi daha yavrulara yanaşmaz.
dediğiniz gibi yavruları korkutmadan biraz su ve bulgur bırakmanız yeterli. bir iki saate dönecektir.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (23.03.21 13:40:54) 
@turkce konusan uzayli Bu kesin bilgi mi? Daha önce de bulgur dökmüştü arkadaşım. Onu yedikten sonra ölmüş olmasın?


  • fobfilm  (23.03.21 13:41:08 ~ 13:42:11) 
bir veterineri arayip sorabilirsiniz. cevap verirler bence. daha dogru olur.


  • batlegolas  (23.03.21 13:44:06) 
Ben de vermiştim annem uyarmıştı sonra internetten bakmıştım öyle yazıyordu.


  • turkce konusan uzayli  (23.03.21 13:45:44) 
ben başka bir şey söylemek istiyorum. bizimde camın önüne her sene kumru yuvalar, hatta sanırım hep aynı kumru geliyor. kuş biti diye bir şey var insan için tamamen zararsız ama çok fazlalar bir gecede yayılıyorlar. çok minikler nokta kadarlar minicik bi delikten bile geçip bütün odayı sarabilirler. kuşları ürkütmeden sessizce camın kenarlarına içeriden bant ya da benzeri bi şey yapıştırmanızı öneririm ki evi sarmasın.


  • nlgyrn  (23.03.21 14:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.