[]

Ekonomi sorusu

>>> Biraz saçma bi soru sorcam. Bugün bir çok başlıkta bahsi geçmişti. Konumuz yurtdışından para getiren,Türkiye'de yatırım yapan yabancılar.

Bu abiler paraları nasıl getiriyor? Yani Türkiye'den hesap açıp parasını faize mi koyuyor? Ya da döviz yükselecek öngörüsü varsa döviz mi alıyor? Fonlar aracılığıyla filan mı yatırım yapılıyor? Büyük büyük meblağlardan bahsediyorum. Borsadan hisse alanlarda var sanırım. Bilgisi olan var mı? İşleyiş nasıl oluyor?


 
Yabancı bankalar, yerli/yabancı aracı kurumlar, türk bankaları, hepsini kullanabilirler.


  • alfred  (22.03.21 22:28:48) 
Büyük çoğunluğu bankalar, fon şirketleri vs oluşturuyor. Bireysel olarak parasını getiren %3-5 ya var ya yoktur. Mesela bugün isveç merkezli uluslarası bir banka tl yatırımlarının tamamını çekmiş.

Ya da yüzbinlerce kişinin satın aldığı bir fonda, bir süre türkiye’de şirketlere yatırım yapılmıştır. Şirket güven ortamını görmeyince çekilmiştir. Şu an da etkisi ne kadar bilmiyorum ama bir zamanlar merrill linch piyasadan çok fena çekilmişti Türkiye’de, borsa sarsılmıştı bay
  • avatar is back  (22.03.21 22:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.