[]

liderlik sorusu

3 kişilik bir ekipsiniz. üçünüz de aynı işi yapıyorsunuz ek olarak siz bu ekibin eğitim seviyesi en yüksek kişisi ve başkanısınız. ancak bir yaptırım gücünüz de yok sayılır. diğer üyeler sudan sebeplerle işi ağırdan alıyor bazı mazeretlere sığınıyorlar. nasıl bir otorite oluşturabilirsiniz ve diğer iki üyeyi nasıl verimli çalıştırırsınız?




 
Çalıştıramazsınız. Yetkiniz yoksa etkiniz de olmaz. Çok araba arkası sözü gibi oldu ama böyle yani sdfgsfg.


  • plutongezegendegilmi  (22.03.21 21:49:30) 
1- Eger hepiniz ayni isi yapiyorsaniz nasil yaptirim gucun olacak ki, yaptirim gucunun olmasi icin isi yapan degil dikte eden olman lazim. Yani lafini dinletmek konum degisikligine ihtiyacin var. Diger iki kisiyle ayni isi yaptigin surece olmaz o is.

2 - Egitim seviyesinin ya da kidemin konuyla pek bir alakasi yok eger askerde ya da akademide falan degilsen. Benim patronum benden daha cok okumus biri olmuyor genelde.
  • cooperr  (22.03.21 21:57:21) 
evet buradaki asıl mesele fazla bir yaptırım gücünüz olmadan çalıştırabilmek zaten. konu "liderlik".


  • saykotek  (22.03.21 22:18:27) 
bence o iş için görev dağılımını, görev tanımlarını ve sürelerini açıkça belirterek ve herkesin sorumluluk sınırlarını net çizerek.

böylece performans baskısı oluşturursunuz. biri geri kaldığında diğeri onda baskıya neden olmuş olur. iş aksadığında ihale tüm gruba değil bireylere kalmış olur.
  • das ende der welt  (22.03.21 23:02:41 ~ 23:04:03) 
Eğitim dışında yapılan işi çok iyi bilmen gerekiyor. Bu çalışan Business logic de olabilir, işin mimarisi, diğer departmanlarla ilişkisi de olabilir. Teknik ekiplerde seni öncü yapacak değer bu konulardaki yetkinliğin oluyor.


  • arnold schwarzeneger  (23.03.21 14:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.