[]

bu ne ola ki (cilt problemi)

Selamlar,
Annemin kolunda birkaç gündür bir kızarıklık vardı. Şimdi aynı kızarıklıktan sırtında da var. Önce kızarıklıktı sonra içi dolu kızarık bir kabarcık halini aldı. kaşıdığı için de soyuldu. semptomlar hafif tatlı bi yanma, bol kaşıntı, içi dolu kabarcık ve kaşıdığı için soyulma. hatta başka bir kabarcık kaşımaktan patlayıp kabuk tutmaya başlamış.
zona değil, daha önce zona geçirdi. ağrı vs yok.
sedef, kurdeşen hatta cilt kanseri bile düşündük yani. ama sedefe de çok benzemiyor.
acile gitti, karaciğer enzimlerim mi yükseldi diye de düşündü ama onla alakası olmadığını, dermatoloğa gitmesi gerektiğini söylemişler.
dermatolog için randevu bulamadık.
aloe veralı krem sürdürdüm iyi gelir diye kaşıntıyı aldı biraz.
fotoğrafları ekliyorum, sizce bu ne olabilir?
hafif pembe olan ilk haliydi sonradan arkadaş abarttı biraz kabarcığa falan dönüştü.

not: uyuz olabilir mi denilmiş. daha önce uyuz da olmuş, o da değil diyor.

 
Parmak aralarına bakın uyuz olabilir belki


  • helena  (21.03.21 18:41:05) 
Ringworm olabilir ya da başka bir mantar.
Madalyon hastalığı da olabilir. Önce ciltte bir yerde madeni para büyüklüğünde br lezyon çıkar. Onu takiben birkaç zaman içinde başka lezyonlar görülür.

Tabii "aynısı kaynımda da var" durumu olmaması için adettendir, diyeyim: Cilt hekimine danışın. Biz ne desek yalan.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (21.03.21 20:21:09) 
%90 egzama bu. Prednol krem alın.


  • jacque  (22.03.21 13:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.