[]

Akrabalarınızla aranız nasıl?

Akraba derken 2. derece dayı teyze amca vs. 3. dereceden olanları saymıyorum. Sormamın nedeni bugün konusu geçti, merak ettim. Benim dayı yaklaşık 3 yıldır benle konuşmuyor. Sebebi de askerliğim onun yaşadağı şehre çıkmıştı. Ben de teslim olmadan önce bir kere yanına gitmiştim. Daha sonra ise, yanına gitmedim. O da bu yüzden benle konuşmuyor. Ben de yenge tarafını hem yakın bulmuyorum. Hem de onlardan davet gelmediği için gitmedim. Bir de çok ayar oluyorum yok davet bekleme, yok paran yoksa söyle gibi laflara hiç samimi gelmiyor ama yüzünde söyleyemiyoruz tabi
Bu yüzden 3-4 yıldır benle konuşmuyor. Bnede arayıp sormuyorum.
Sizce kim haklı? Bu durumda ben hayırsız bir akraba mı oluyorum?

Akrablarınızla sık sık görüşyormusunuz bilmiyorum da ben yine hayırsız biri olarak 2 3 yıl önce beni aramayanları ben aramayı bıraktım. Şimdi bizimkilerle konuştuklarında yok bizi hiç aramyor diye hayırsız oluyorum yine. Sonra bizimkiler de bana kızıyor. Yine kısır döngüye giriyoruz. :)
Sizin de böyle mi? Yoksa hergün sohbet muhabbet mi :)

 
yılda 2-3 defa telefonda konuşurum en fazla. 1 yıldan fazladır konuşmadığım da olmuştur belki. bayramdan bayrama falan işte.


  • jelly bear  (21.03.21 18:30:33) 
düzenli aramam
içimden gelirse ararım
beni aramayanı hiç aramam
  • superb  (21.03.21 18:38:00) 
1. Derece (yani cekirdek aile) dışında görüşmem, aramam, sormam, kimlerdir naparlar bilmem.


  • phoenixbucklesby  (21.03.21 18:51:38) 
anne tarafı da baba tarafı da aşırı kalabalık. yaşadığımız ilçenin hem anneden hem babadan dedemizin dedesinden yerlisiyiz. düğünden düğüne, cenazeden cenazeye, bayramdan bayrama. pandemi dalgasına bayramları salladım yoksa büyük ziyareti bitmiyordu. bayram biter, ben bayram ziyareti yapmaya devam ederdim. komşularımın hepsi baba tarafı akraba, üst iki sokak komple annemin bir dayısının çocukları. annemin yedi dayısı var. bir çoğu köyünde ya da ilçede, şehir merkezine ve tek tük olsa da başka şehire göçenler var. göçenler birinci dereceyse telefonla ararım.


  • phonex  (21.03.21 19:01:06 ~ 19:01:31) 
Derece olarak ayirmiyorum, ayiramiyorum daha dogrusu. Oz amcamla senelerdir gorusmemisken annemin bilmem kacinci kattan kuzeni babam gibidir. Ayni sehirdeyken haftada en az 2 gun uzun uzun vakit geciririz ailecek. Farkli yerlerdeysek ben max 3 gunde bir arar sesini duyarim, halini hatirini bir ihtiyaci olup olmadigini sorarim.

Teyzemle de sik gorusuruz.

Onun disinda 1-2 buyugume ancak ozel gunlerde kutlama mesaji atarim. Hastalik vs olmussa ararim.

Toplam 5 aile etmiyor saydiklarim. Gerisi kopek surusu gibi, ama gercek anlamda bir sey paylasamadigim insanlar. Aramam sormam. Aklima bile gelmezler.
  • invictae  (21.03.21 19:30:11) 
En iyisinin :) umarım anlamışsındır


  • opitseri  (21.03.21 19:55:00) 
Anne tarafimla daha iyiyiz ama cok icten pazarliklilar. Kuzenlerimi seviyorum ama teyzemler falan eh iste. Sen bi iyilik istemezsin ama onlar iyilik yapar sonra da bu yuzden omur boyu minnet duymani beklerler duymazsan ilk firsatta yuzune vururlar. Hep boyle.
Baba tarafimin kendine hayri yok. 2 kuzenimle aram iyi geri kalan cenazeden cenazeye goruyorum. Gormesem de olur. Baba tarafim dallas gibi zaten. Aslinda anne tarafi da oyle...

  • matilda  (21.03.21 20:07:51) 
Anam babam kardeşim hariç kimseyi arayıp sormam. Her zaman da eleştirilirim ama umrumda değil.


  • Hallegadola  (21.03.21 21:10:22) 
babamlar 4 kardeş.

annem babaannemin kendi bulmadığı tek gelin olduğu için baba tarafı oldum olası annemden de benden de neredeyse nefret ediyorlar.
annem ben çocukken kendini sevdirmek için çok uğraşıyordu ben bile hatırlıyorum ama işe yaramadı, bana bile çocuk halimle ters gittiklerini dün gibi hatırlıyorum.
dolayısıyla baba tarafı ile artık hiç ilişkim yok.

annemler 3 kardeş.

iki teyzemin elimde büyüdüm, bir kuzenim var yaşıtız, o erkek ben kız çocuk. maalesef anneannem de diğer teyzem de hep kayırdı onu. ben oralı değildim belirli bir seviyede götürüyorduk ilişkileri.
taa ki iş toplantım nedeniyle pazar günü bir aile yemeğine gidemediğim için teyzemin geliniyle bir olup arkamdan konuştuğunu diğer teyzemin de buna katıldığını ve hatta arkamdan ithamlarda bulunduklarını öğrenene kadar.

artık annem babam haricinde kan bağım olan kimse ile konuşmuyorum. tek çocuğum evli de değilim. niyetim de yok.

birkaç tane mal mülk var şimdiden acaba hangi vakfa derneğe bıraksam diye düşünüyorum.
  • la lykia  (21.03.21 21:42:36) 
akrabam bir elin parmaklarını geçmez. dayım, halam, amcam yok. 3.derece akrabaları tanımıyorum bile.

iki teyzem var ama başka şehirlerde yaşadıkları için görüşmüyoruz. ikisini de çok sevmeme rağmen neredeyse hiç aramam, onlar iki üç ayda bir özledikçe arar sanki hiç zaman geçmemiş gibi konuşup güleriz. dert etmiyorlar. etseler de umursamazdım muhtemelen.
  • juliette  (21.03.21 21:52:45) 
Amcamları bir etkinlik olursa görüyorum. Kırk yıl aramasam özlemem. Çocuklarıyla sürekli görüşüyoruz kardeş gibiyiz ama babalarını sallamıyorum çocukları da sallamıyor zaten. Halamlarla whatsapp grubumuz var anneme yaptıklarını unutmadım ama rahmetli babamın hatrına konuşuyorum. Bir tek konuşmadığım büyük halam var yolda görsem merhaba der geçerim. Anne tarafının tamamı annemin kuzenleri dahil geniş bir whatsapp grubunda allahın günü konuşuyoruz hepsini ayrı severim.
Eşim ailesinden anne babası dahil hiç kimseyi düğünümüze bile çağırmadı:) o derece konuşmuyordu şimdi biraz konuşmaya başladılar ama çok yüzeysel.

Sizin dayınızın yaptığı saçmaymış bu arada ama o nesil öyle her şeye alınıyor.
  • suicides underground  (21.03.21 22:04:38) 
Oohoo çoğu kişiden hayırlıymisim meğer :)
Bu arada @suicide a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum soruma cevap yazdığı için.

  • spacevan  (21.03.21 22:49:12) 
hiçbir akrabamla görüşmüyorum. Akraba ilişkilerim iyi olsun isterdim aslında ama bazı sebeplerden dolayı olmadı. arada üzülüyorum.


  • Öylesine biri  (21.03.21 23:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.