[]

gül suyu hakkında

Arifoğlu gül suyu aldım. İçinde sadece gül suyu olduğu yazıyor.

Sözlükte yağsız ucuz gül sularının kokusunun yapay olduğu yazılmış ve bir sürü kimyasal katılıyormuş. Böyle bir şey mümkün mü?

Yağı alınmamış gül suyu kullanın diyorlar da ben bunu 10 liraya aldım onlar 100 lira. Hiç kullanmamak mı lazım acaba?

 
o kadar pahalı değil ya? Kiz arkadaşım da alıyordu maks 45-50 liraydı sanırım. Gülbirlik miydi neydi güzel diyordu ve yüzde 1 milyar doğalmış.


  • phoenixbucklesby  (21.03.21 14:37:31) 
Gülbirlik ve onun bir markası olan rosense kullanın, ısparta markalaridir ve piyasada daha iyisi olacağını sanmıyorum


  • sen de git sen de unut  (21.03.21 14:39:59) 
www.hepsiburada.com

İşini hakkı ile yapan gülçiçek aroma firmasında 1 ml'in fiyatı bu. Buradan pay biçebilirsiniz elinizdeki ürünün yapay mı gerçek mi olduğuna. Yani sizde 100 ml'lik bir ürün varsa içinde 1 ml bile gülyağı olma şansı ne kadardır?
  • synax  (21.03.21 15:55:33) 
Gül suyu ve gül yağı farklı şeyler.
Gül yağı, gül yapraklarının özel bir işlemle yağının alınmasıyla elde edilir ve bu işlem için kilolarca gül yaprağı gereklidir. Hatta ben söyleyeyim, sadece bir kilo gül yağı için en az 3500 kilo gül yaprağı kullanılır. Bu yağı elde ederken ortaya çıkacak "aromatik su" yani halk arasındaki adıyla gül suyu, yaklaşık olarak 500-600 litreyi bulur.
Çiçeğin ya da meyvenin hassasiyetine göre kullanılan işlem de değişiklik gösterir. Mesela yasemin çiçeği, gül çiçeği gibi hassas çiçeklerin yağları "enfleurage" denilen oldukça pahalı bir işlemle elde edilir.

Herhangi bir şeyin yağı bu sebeple pahalıdır. Aktarlarda satılan ve 25-30 liraya aldığınız kayısı çekirdeği yağı, avokado yağı, biberiye yağı, vs gibi bilimum yağlar içlerinde büyük oranda ayçiçek yağı ya da başka ucuz yağlar barındırırlar.
Aktara, eczaneye girdiğinizde "abicim, ablacım, bu yağlar katkısızdır, doğaldır, %100'dür" falan deseler de, bilin ki ortada katkısız olan tek şey attıkları yalanlardır. Bunu diyen kişiden uzaklaşın çünkü bilin ki sizi ayakta sevmeye çalışıyordur.

15 ml yağ çıkarabilmek için kilolarca o meyveden, bitkiden, çekirdekten kullanmanız gerekir. Kayısının kilosu bahçeden gidip aldığınızda beş lirayken, 15 ml kayısı yağı alabilmek için belki 100 kilo meyve kullanacak adamın, tutup da onun yağını 30 liradan satmasına imkan yok.

Sorunuza gelirsek, evet yağı alınmamış gül suyu pahalıdır çünkü maliyeti pahalıdır. Gül suyu, katkısız olsa da ucuzdur çünkü maliyeti ucuzdur. Gerçek gül yağını alabilirsiniz. Gül suyunu da ayrıca kullanabilirsiniz.
Ben gül yağını kremlerimin içine karıştırırım, direkt cilde uygulayacağınız bir yağ değil zira.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (21.03.21 17:56:51 ~ 20:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.