[]

Yurtdışından iPhone almak

Rusyadayım. Şu an rubleyi TL ye vurunca, iPhone12 128 GB 8200’e geliyor.
iPhone 7 sahibiyim. Epey sapıttı. Almamın artısı eksisi ne olur sizce?(sanki yurtdışından alınan iPhone için Türkiye’de garanti kapsamında olmadığı gibi bir şey var aklımda)
2. Sorum da; yakın zamanda Türkiye’ye gelip geri döneceğim Rusya’ya. Türkiye’den alıp sonra tax free mi yapsam diyorum.
Nasıl mantıklı olur sizce?

 
tax free'nin bir getirisi yok. tax free ile satan yerler zaten büyük mağazalar ve onların fiyatları yüksek. yurtdışından almak mantıklı. türkiyede yaşamıyorsunuz diye anlıyorum. 4 ay kullanım süresi var sonrasında türkiyedeki hatlara cihaz kapanır. pasaport kaydı olaylarına girecekseniz hiç almayın.


  • mr.goodcat  (21.03.21 12:56:39) 
Yakın zamanda (2-3 yıl içinde) Türkiye’de 1 yıldan fazla yaşayacaksan Türkiye’den al
Yaşamayacaksan Rusya’dan al

Not: pasaportsuz kullanım süresi 1 yıla uzatıldı
  • otopsicocugu  (21.03.21 13:14:45) 
Türkiye’de kayıtsız kullanım süresi 1 yıl oldu.
Al bence. Ben pro max aldım çok daha uygun oluyor.

  • zoghurt  (21.03.21 13:14:54) 
türkiyede pasaporta kaydedeceksen rusyadan alma. değmez. 500 tl fark oluyor sadece.


  • jelly bear  (21.03.21 13:17:48) 
Türkiye’de Apple storelar hizmet vermiyor, faturayla yetkili servise götürüyorsunuz bir problemde.

Kayıtsız süre 1 sene olmadı, cihaz yine geldiği günden itibaren 120 gün geçtiğinde kapanıyor sadece kayıt hakkınız 120 gün sonra bitmiyor, 365 gün içindeki ileriki bir dönemde kayıt hakkınız saklı kalıyor. Yani özetle imei kaydı için ÖDEME yapma süresi 365 güne çıkarıldı.

tax free ile Türkiye'den almak konusuna gelince burada yaklaşık 11200 Lira dersek cihaz, 504 Lira taxfree geri ödüyor yine uyguna gelmiyor.
  • Northern Mariner  (21.03.21 15:55:58 ~ 16:18:00) 
Turkiye'ye gelip donecekseniz alin. Ben de Turkiye'de kayitsiz olan bir iPhone kullaniyorum sahsen.

kayit mevzusunu anlatmislar, ben de ek yapayim.

1- kaydi olmayan cihaz servise TR'de hicbir servise giremez. yani henuz kaydetmemisken cihaz bozulursa servis cihazi kaydettikten sonra getirmenizi ister. IMEIsi kayitli olmayan cihaz servise giremez.

2- yetkili servis ve Apple Store farkini soylemisler ama ona da ek yapayim eski bir Apple destek calisani olarak.
ARS yani Apple Store TR disindan alinmis iPhone'lara servis vermez.
Diger yetkili servislere goturulmeli (1'deki kural gecerli). Ayrica model numarasina gore servisler de bakmiyor olabilir. ornegin iPhone 12 icin model no A2403 olan cihaz TR servise uygun olan model gibi. bazi model numaralarina (US, china) burada degisme programina uygun olsa bile bir sey yaptiramazsiniz.

yani doneceginiz icin bunlar cok onemli degil. en kotu Rusya'da goturursunuz geri.
  • supergirl  (21.03.21 17:01:06) 
cift hatli cihazlarda 4 ay kullanim hakkini 8 aya uzatabiliyorsunuz sonra 4 ay kapali kalir. 1 yil sonra kendini sifirlar ve tekrar 8 ay daha kullanabilitsinuz


  • ala09  (22.03.21 01:26:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.