[]

Dolar/TL çevirisi için en ideal yer

Merhaba,

Birisine cüzi bir miktar dolar borcum var ve bunu TL'ye çevirip hesabına yatırmam gerekiyor. Bana, sen çevir ve miktarı hesabıma yatır dedi. Bu tür durumlarda, örnek veriyorum, 500 dolar'ın kaç TL yaptığını tam olarak hesaplayabileceğim ve her ikimizin de güvenilir bulacağı hangi site var. Sitenin çevirmesine gerek yok, benim bu adam vereceğim doların şu an kaç TL olduğunu en net nereden öğrenirim?

NOT: Google'a yazınca bir şey diyor ama bu ne kadar güncel ve insanlar bu tür durumlarda burayı mı kullanırlar bilmiyorum.

 
resmi olarak kullanabileceğiniz sayfa şurası, hafta içi mesai saatleri içinde kullanılabilir.
www.tcmb.gov.tr

onun dışında 500 doları tl'ye çevirdiğinizde birinizden biriniz illa ki bir miktar zarar edersiniz:
diyelim ki ortalama 1 dolar = 5 tl olsun. alan banka da satan banka da bunu 5tl'den alıp satmayacak. alan banka 4.98'e alacak, satarken de 5.02'ye satacak. bu durumda siz 500 dolar ödemek için 500*5,02=2510 tl vermek zorundasınız. halbuki ortalamada 500*5=2500 tl yeterli olmalıydı.

burada tabi ki bankalar/döviz büroları arasındaki farklar da var. sizin bankanız 4,98/5,02 şeklinde uyguluyor olabilir ancak karşı tarafın bankası 4,99/5,01 şeklinde de uyguluyor olabilir. bu durumda yine cüzi miktarda fark oluşacaktır.

eğer ikiniz de aynı bankayı kullanıyorsanız, bence en adili hafta içi mesai saatlerinde bankanın dolar alış kuru üzerinden çevirip tl olarak göndermek olacaktır.
  • sanal uyku  (21.03.21 12:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.