[]

adsl modem, yan binadaki bağlantıyı alıp, benim evde yayabilir mi?

bendeki (b evi) adsl modem ile a evindeki (vdsl modem) kablosuz bağlantıya bağlanıp, bunu benim evdeki internet gibi kullanma imkanım var mı?

şema ve modemin özellikleri görselde belirtildi:
prnt.sc

bu modemle olmuyorsa, nasıl bir modem/cihaz almalıyım?

 
Senin evden a modemin ağına bağlanıp sinyal gücünü ölçmen lazım 65> dbm in üzerinde çıkıyorsa değerler bu çözüm işe yaramaz


  • mirty  (20.03.21 23:38:18) 
bazı modemler bu dediğinizi destekliyor ancak tümü değil. kendi modem markanıza göre aşağıdaki şekilde aratabilirsiniz.
How can I use my old modem as a WiFi repeater?
How to Turn an Old Router into a Wi-Fi Extender

eğer satın almak isterseniz de bunu yapan cihazlar da "wifi sinyal yükseltici", "wifi sinyal genişletici", "wifi repeater" diye geçiyor. gelen sinyal yeterliyse www.hepsiburada.com şu tipte bir cihaz iş görecektir.
  • sanal uyku  (20.03.21 23:41:30 ~ 23:42:41) 
evet var. ilk modem güçlü bir antene sahip olursa ikinci evde modeme gerek yok, sinyal güçlendirici yeterli olur.

ancak piyasada gırla satılan 100-150 liralık sinyal güçlendiriciler sağlıklı olmaz. güçlü antenli şunun gibi bir şey lazım.
www.amazon.com.tr
  • trajikomix  (21.03.21 00:04:49) 
Sendeki adsl modemin büyük ihtimal ile repeater özelliği yoktur, router özelliği varsa kabloyla yapabilirsin bahsettiğini.

İpucu; "repeater özellikli"
  • John Bloor  (22.03.21 13:06:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.