[]

Jant sorusu Vol.2

Daha öncede lastikle ilgili yaşadığım problemi anlatmıştım. Aracım toyota resmi sitesinde satılan jantlara baktım çoğunda marka logosu olan göbek ayrı satılıyor diyor şimdi ben ha dışarıdan almışım ha servisten almışım ne fark var bunda logo yoksa, servisten jant almaya değer mi sizce?




 
Servis de dışarıdan alıp bize kitliyor, şey pardon satıyor :)

Gerek yok hocam, hoşuna giden marka/model jantı al ve tak. Arabadaki jant logosonu da sök bunlara tak, ya da al internetten yenisini.

Edit: Orjinal jant için değil de aksesuar olarak farklı jant tipleri içindi bu yorumum, orjinal jant tasarım yüzünden sadee servisde vardır herhalde.
  • John Bloor  (20.03.21 17:39:16 ~ 17:46:27) 
Kalite açısından biraz tereddüt ettim ama iyi bir marka olduktan sonra problem olmaz sanırım.


  • Uncle Sam  (20.03.21 21:38:29) 
jant için şunlara dikkat etmen gerekir;

momenti orijinal jantla aynı olacak: J değeri yani
bijon aralıkları aynı olacak: 5 * 105 mm gibi
jant offset'i orijinal jantlarla aynı olacak: ET38 gibi (buna çok dikkat etmeyen var bence).

mesela bu orijinal astra k jantı;

www.ebay.co.uk

7j16 et41... senin olabilecek en yakın, tercihen aynı özellikte jant bulman gerekiyor.
  • rain when i die  (20.03.21 22:16:16) 
servis her zaman kitler.

o yüzden aynı boyutlarda dışarıdan bir jant bulabiliyorsanız onu alın. replika olmasın. bilinen markalardan alın.
  • false pretension  (20.03.21 22:24:26) 
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için arkadaşlar ^_^


  • Uncle Sam  (20.03.21 22:59:52) 
Dışarıdan alın, kormetalin güzel jantlari var eski aracımda vardı.


  • m orak  (21.03.21 01:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.