[]

biten pili ters çevirmek ne işe yarıyor

pil almayı unuttuğum için, bir haftadır mouse'un iki pilini saat başı ters düz ederek kullanıyorum. ama bunun nasıl işe yaradığını anlamadım. pil bu sonuçta, şampuan şişesi değil ki ters çevirince dibinde kalan aksın. ama bir şekilde işe yarıyor işte. eskiden de ucunu dişlerdik mesela o da işe yarardı.
ama neden?
not: sözelciyim


 
aslında şampuan şişesi gibi, pillerin içinde de iletken bir çözelti var, ters takınca, ısırınca vs bu çözeltinin işe yarar kullanılmamış kısmı bir süre daha iletkenlik sağlıyor


  • freebird5406_2  (20.03.21 16:06:55 ~ 16:07:33) 
evet, elektrikli bir araban varsa ,mesela tesla gibi, onu da ters cevirdiginde ya da arabayi dislediginde calismaya devam ediyor. cok garip.


  • ghostinthemech  (20.03.21 17:22:28) 
ise yarayan ters duz etmen değil. kısa sureligine pilden cekilen akımı kesmen. tekrar geri taktıgında mouse icindeki pil voltajını olcen sistem yeterli seviyeyi goruyor ve bir sure daha pil voltajını kontrol etmediği icin calısıyor.

ters duz etmek yerine pilleri cıkar kenarda 5 dakika beklet geri tak gene calısacak. ısıtmak da pilin icinde depolanmıs enerjinin bir miktarını aktiflestirir. tabi fazla ısıtma patlamasın.
  • orpheus  (20.03.21 19:40:41 ~ 19:44:44) 
Cevap olarak değil

Kullanmadığın, uzun süre kullanmayacağın pilleri buzdolabında tabi sızıntı yapmayacak ve yiyeceklerle temas etmeyecek şekilde saklayabilirsin. Buzlukta değil normal dolap kısmında.

Pilin içinde elektrik üreten şey bir kimyasal tepkime. Kimyasal tepkimelerin aktivasyon enerjisi denilen bir eşikleri oluyor. Soğukta bu eşiğin iyice altında kalıyorsun.


Eğer soğukta durursa durduğu yerde bitmesi daha uzun sürüyor gibi düşünebilirsin.
  • nop  (20.03.21 22:34:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.