[]

Dişlerime ne yapsak

Selam.

Benim dişler fırçalasam da sarı. Diş taşı temizliği yaptırdığımda biseler sürüyolar pembe böyle beyazlıyo biraz ama yine sararıyo lekeleniyo. Evet sigara çay kahve var.

Ne yapsam?

Diş beyazlatmanın ömrü 1-2 sene diyolar ve beöbeyaz da olmaz diyolar.
Kaplama? En aklıma yatan bu. Ön tarafa böyle komple. Kaça mal olur. Efektif olur mu.

Önerileriniz varsa süper olur.

Tşk.

 
Sakın gerçek dişlerinizi kestirip de sırf beyaz dursun diye kaplama filan yaptırmayın, insanın kendi dişi gibi var mı?

Diş bembeyaz olmaz zaten, kemik doğası gereği beyazla krem arası renklerde. Bazı insanlarda daha koyu renk oluyor.

Sabah öğle akşam düzenli fırçalasan da sararıyor mu? Kahveyi azalt, çayı açık iç, sigarayı azalt/bırak. Sadece diş salığın için de değil, genel sağlık için sigarayı bırak zaten.
  • John Bloor  (20.03.21 14:46:47) 
dişe zarar vermeyen kalıcı bir iş beyazlatma yöntemi yok. (diş doktorum söyledi)
zaten dişlerin süt beyaz olması doğasına aykırı. diin kendi doğal rengi vardır ve kişiden kişiye değişir. bu renkte beyaz olmaz. zenci birisinin derisini beyaz yapmaya uğraşması gibi birşey.
yapacağınız sadece periyodik diş taşı temizliği ve sigara çayı bırakmak.
  • aslindasorunumpsikolojik  (20.03.21 15:12:42) 
Dişlere birşey yaptıracağınıza
sigara, kahve ve çaydan vazgeçseniz?

kaplama da sararır sigara içerseniz.
  • summatinyourteeth  (20.03.21 15:27:28) 
Her gün günde 2 kere kaliteli diş macunuyla, 3 dakika dişleri fırçalayın.
Hafta 2 kere olacak şekilde diş fırçasının üstüne macunu sürüp, macunlu fırçayı karbonata batırın. Macuna yapışan karbonat yeterli gelir. Onunla fırçalayın. İyi gelir.
Kömürle fırçalamayı öneriyorlar ancak pratikte nasıl oluyor bilmiyorum.
  • cliquot  (20.03.21 15:49:55) 
çilekle fırçalamak beyazlatıyor. denedim onayladım gerçekten büyük fark yaratıyor.


  • cometome  (20.03.21 17:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.