[]

avukatlık ücretleri yüksek olmasına rağmen avukatlar neden iyi kazanamıyor

şu anda x bi davam var abi bir şey sorucam desen adamlar 250-500 liradan kapı açıyorlar. davamı takip et desen tazminatın %25'ine çöküyor, kaybedersen avukatlık masraflarını da sana ödetiyorlar. e dava desek gırla, yargı sistemi yetişemiyor resmen. (haklarıdır tabii aldıkları parayı kesinlikle yadırgamıyorum yanlış anlaşılmasın, sorum başka)

peki avukatların kendisi bu pastadan yeterince pay alamıyorsa, asgari ücretle falan çalışıyorsa bu pasta kime gidiyor? ya da kaçırdığım bir nokta mı var? avukatların tr gibi bi yerde gerçekten iyi kazanıyor olması gerekmez miydi? sistemde bu parayı neresi yutuyor?


 
yeni mezun bir nevi sudan çıkmış balık misali olan avukat hangi davayı takip edecek? neyin ne olduğunu bilmeden nasıl para kazanacak? işi öğrenene kadar avukatlık bürosu olan birinin yanında asgari ücret veya karın tokluğu maaşa çalışıyorlar işte. biraz akıllıysa 30 larından sonra orada edindiği bağlantılarla kendi çevreleriyle vs. iyi kazanmaya başlarlar.


  • papuayenigine02561  (20.03.21 14:26:03) 
Yakin arkadasim avukat;
Bir kere cok fazla yeni mezun var, sürekli de geliyor.
Ilk baslarda harbiden kötü sartlarda calisiyorsun.
Kendi yerini açsan kim neden sana gelecek, o kisim icin acayip networking yapman lazım.
Sonrasinda davalar kazaniliyor da o para öyle gelmiyor. Benim arkadas dava kazandi ama daha süreçler sonuna kadar bitmedi. Bittiginde bir 80bin alırım diyor ama iki sene sonra biter diyo. E haliyle ceptekini bitiriyorsun ya da borç.

Ha bir de baya ciddi vergi ve masrafı var. O sizden aldığı 250 lira direkt cebine gidemiyor diye biliyorum.
  • logisticsmanager  (20.03.21 14:35:31) 
Bence de yani mezunlarla ilgili eskiler kazanıyor zaten. Bir de şimdi avukat sayısında da artış var. Yeni işe başlayanların çok kazanacak kadar davası olmuyor.


  • turkce konusan uzayli  (20.03.21 14:36:41) 
O davalar yıllar sürüyor. Bi davadan 20.000 tl para alıyor diyelim. Ama 20 yıl da sürüyor :) Danışma ücretini alabilen avukat da görmedim. Lafta var. Asgari ücrete çalıştırılma tamamen piyasanın avukat dolması ve stajyerlerin ücretsiz çalıştırılması ile alakalı. Nasılsa buluyor asgari ücrete çalışacak. Bulamazsa da stajyer alıyor.

Sorduğunuz soru şey gibi ülkenin gsmh şu kadar, niye bir sürü insan fakir. Çünkü öyle.
  • eatpraylaw  (20.03.21 14:44:20) 
Ben mezun oldugumda anca yuzde 50 bursla falan veya asiri kotu devlet unilerinde hukuka tutuyordu siralamam. En son meraktan bakmistim gecen sene falan galiba baraji gecen okuyabiliyor gibiydi


  • Anjelik  (20.03.21 15:23:14) 
Çok fazla hukuk mezunu var. Bu kadar hukukçuya talep yok. Müşteri bulmaları da zor. Reklam falan yapamıyorlar.


  • Andrew  (20.03.21 17:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.