[]

İstanbul sözleşmesi neden kaldırıldı?

Elbette gerçek sebebini sormuyorum, bu hepimizin malumu.

Benim merak ettiğim ne gerekçe gösterildi, Cumhurbaşkanı nasıl, ne sebeple bu anlaşmayı feshetti. Resmiyette görünen sebebi nedir?

''Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin avrupa konseyi sözleşmesi'' hangi mantıklı gerekçe ile feshedilebilir aklım almıyor.

 
Çünkü topyekûn ortalığı karıştırmaya niyetlenmiş gibiler. Cemaatler ve radikal İslamcılar rahatsızdı.


  • prole  (20.03.21 10:19:33) 
Resmiyetteki gerekçeyi soruyorsan, herhangi bir sebebe gerek yok.

İstanbul sözleşmesi madde 80/1: “Taraflardan herhangi biri, Avrupa Konseyi Genel Sekreterine yapacağı bir bildirimle, herhangi bir zaman bu Sözleşmeyi feshedebilir.”

Hüküm açık, herhangi bir gerekçe olmaksızın sadece bildirimle sözleşme feshedilebilir.
  • kojonotsuki  (20.03.21 10:24:15) 
alla alla peki hani şu sebeple kaldırıyoruz vs de mi demediler? çok ilginç. değil aslında trajik ama ne bileyim.


  • not sure if serious  (20.03.21 10:27:25) 
Asıl cevabı prole vermiş ama tik vermemişsin. Sözleşmedeki maddeler radikal islamcıları rahatsız ediyordu ve kaldırılmasını istiyorlardı. AKP oy alabileceği her yere saldırıyor şu an. Bu da bir anlamda seçimin yaklaştığını gösteriyor.


  • himmet dayi  (20.03.21 10:33:21) 
@himmet onu ben de biliyorum. sorduğum soru gayet açık ''gerçek sebebini sormuyorum resmiyette ne dendi''


  • not sure if serious  (20.03.21 10:35:42 ~ 10:36:02) 
Resmiyette bir şey denilmek zorunda değil ki; güya kültürel değerlerimize karşı maddeler varmış içinde (cinsel yönelimle ilgili ve birlikte yaşayan çiftlerle ilgili madde var). Ama bu bir devletin resmi gerekçesi olamaz zaten olmak zorunda da değil.

Ortalığı karıştırasi vardı ne zamandır, bir sürü şey deniyor. Bu da onlardan biri işte.
  • fraise  (20.03.21 10:45:23) 
Iktidar ve muhalefet Saadet icin kapisiyor. Erdogan Saaadetin dinozoru Oguzhan Asilturkle gorusmustu, sonra o adam kendi kanalinda aciklama yapti Erdogan bize soz verdi Istanbul sozlesmesi kalkacak diye. Partideki bir kanat cumhur ittifakina katilalim diyor, yeni nesil saaadetciler millet ittifakinda devam etmek istiyor. Saaadet kim ya 1% oyu var diyebilirsiniz ama o isler oyle degil Islami camiada buyuk agirligi var, Saadetin milli gorus geleneginin. Mesela AKP istanbul il baskanligina milli gorusten, Saadetle iliskisi olan adam getirdi, keza Chp de Cihangir Islam hamlesi yapti. Muhafazakar secmeni kazanmak icin hamleler yapiliyor, akp su an one gecti, cunku bunlar Istanbul sozlesmesini istemiyor, aile kurumu yikildi, nafaka bilmemne, erkek kadin dusman ediliyor falan Istanbul sozlesmesinden en cok rahatsiz olan kesim muhafazakar kesim. Keza akp icinde bile catlak var Istanbul sozlesmesi icin

Bir de zamanlama manidar: andimiz tartismasi ile mhp-akp catisiyor su an, kavga disariya fazla sizmasin diye milletin ustune sis bombasi attilar, Istanbul sozlesmesi
  • neverletyougodown  (20.03.21 10:48:47 ~ 11:17:22) 
Resmiyette sozlesmenin baskan tarafindan tek tarafli olarak feshedildigi aciklandi.


  • dunal  (20.03.21 10:49:50) 
Resmiyette bir açıklama mı yapılması gerekiyordu da ısrarla “resmiyette ne dendi” diye soruyorsun onu anlamadım.

Bir şey denmedi.
Ol dedi oldu.
  • otopsicocugu  (20.03.21 10:55:15) 
lgbt'leri bahane gösterdi ya ne çabuk unuttunuz?


  • rose parks  (20.03.21 11:19:36) 
mevcut ekonomik rezaleti ve andımız konusunu dağıtmak üzere bir sis bombası bu. ayasofya gibi düşün. yoksa trde sayısı birkaç on bin ile ölçülebilecek lgbt'lerin durumu falan şahsını zerre ilgilendirmiyor.

bu kurşunu da attılar bakalım ne kaldı.
  • roket adam  (20.03.21 11:31:36) 
kabul edilseydi kimler ne olaylar anlatacaktı da işte... bakma bir o kadar da derdini anlatamayam kadın var. biliyorlar neler olduğunu ülkede ve nasıl bir sıkıntıda olduklarını kadınların. başları ağrımasın diye kabul edilmedi.


  • evimin paspasi  (20.03.21 12:45:07) 
sözleşmeyi cumhurbaşkanı kaldıramaz deniyor.yasal değilmiş şu an bu yapılan


  • ShadowOfMoon  (20.03.21 12:46:25) 
Diğer 2 dinci partiye giden oyları kendilerine toplamak için kaldırdılar. Lan eskiden porno siteleri kapandı diye eylem yaptık, ağaç kestiler 1 ay polisle çatıştık. Niye artık böyle şeyler olmuyor. Toplu şekilde bir ayaklansak her konuda geri adım atacaklarmış gibi geliyor sanki bana ya.


  • eazy  (20.03.21 13:03:39) 
Teknik olarak kaldırılmış bir şey yok, hakimler bir davada bu sözleşeye dayanarak karar verebilir, sözleşme kanun hükmündedir ben yaptım oldu şeklinde bir durum sözkonusu değil, karar muhtemelen anayasa mahkemesi tarafından iptal edilir. Nasıl ki anayasanın bir maddesini kafamıza göre değiştiremiyoruz, bu da öyle. Hadi hepsini geçelim, uluslararası imzalanan sözleşmelerin hukuki bağlayıcılığı var, öyle kafana göre bir gecede çıkamıyorsun. CB'nin yaptığı şovdan öte bir hareket değil.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (20.03.21 13:04:54 ~ 13:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.