[]

Lens kullananlar bakabilir misiniz ?

Arkadaşlar gözlüğümü kırdım. Senelerin gözlük kullananı olarak lens kullanmaya karar verdim. önceki duyurulara baktığımda doktora görünün lens numarası değişiyor gibi şeyler yazılmış göze uygunluk açısından. göz numaralım 1.25 e 1.50 miyop bu arada. randevu sistemine baktığımda 15 gün içinde bulamadım yakınımdaki hastanelerde.

muayene olana kadar 1.25 numara bir lens alsam iki göz için deneme olarak bir sıkıntı olur mu ? Ne tavsiye edersiniz ?


 
sıkıntı olabilir ve boşa para verirsiniz. çünkü değişiyor yani. bir de zaten reçete olmadan lens de alamazsınız o yüzden reçete lazım.


  • matilda  (19.03.21 23:42:03) 
Recetesiz nasıl lens alacagınızı bilmiyorum aslında. Ama deneme lenslerinin zaten amaci budur, ben bir kez istemistim. Bir gun kullandim. Memnun kalmadim kullanmaz oldum.


  • howfaristhesky  (19.03.21 23:52:23) 
Lens göze yakın olduğundan numara farklılaşabiliyor. Her halükarda bir gözlük almanız gerekecek, sürekli lens takmak gözü yoruyor ve kurutuyor. Daha çabuk randevu veren çevre hastaneleri ve merkezleri araştırın.


  • kaset  (19.03.21 23:53:54) 
Kimi doktolar lensi 0.25 düşük veriyor neden bilmiyorum.

Ama lens muayenesinin asıl olayı sizin gözünüz lens kullanmaya uygun mu ona bakmak. Kimi kişilerin lens kullanması tavsiye edilmiyor. Yoksa numara ölçümü aynı usül yapılıyor. Bir de değişti mi bilmiyorum ama en son gittiğimde devlette lens muayenesi yapılmıyordu.
  • pembe mezarlık  (19.03.21 23:57:15) 
ben 6-7 sene önce lens için muayeneye girmiştim tam hatırlamıyorum ama göz çapı ıvır zıvır birkaç şey ölçülüyor lens için. bu nedenle kafanıza göre bir şey alırsanız sıkıntı çıkma ihtimali var. muayene için beklemeyin, önünüze çıkan ilk özel hastaneye girip 50-60 liraya yaptırıp geçin bence.


  • golgi aygıtı  (20.03.21 00:05:29) 
teşekkürler cevaplarınız için. Özel bir hastaneye gidip muayene olayım en iyisi beklemeden.


  • jorah the andal  (20.03.21 00:18:42) 
18 senedir kullanıyorum
reçetesiz alabilirsin
eczaneden ya da optikçiden almana gerek yok

0,5 numara düşük alabilirsin
masabaşı çalışıyorsan daha iyi olur

lens çapı da çok önemli
ama fazla bir seçenek yok markalarda
düşük alırsan sıkar
büyük alırsan gözünde durmaz

www.lensmarket.com

bu en iyi marka ve tek çap sunuyor (ort. çap)
1 ay kullanbilirsin, diğer çoğu marka aylık diye geçer ama 15 gün ömür verir
geceleri ve eve geldiğinde mutlaka çıkart
yeni bir gözlük mutlaka al

1 ve 1,25 1'er kutu al

şunları sırayla dene
1-1
1-1,25
1,25-1,25

hangisi en iyi gelirse onunla devam et

lens solüsyonu çok farketmiyor en ucuzunu al
ellerini sabunla yıka, temiz kağıtla kurula

lens çapında sorun yaşarsan, bu markayı dene
www.lensoptik.com.tr
2 alternatif var çapta
  • bir soru sorcam  (20.03.21 00:25:10) 
Doktora gitmeden lens muayanesi olmadan almayin.
Gozunuz lens icin uygun olmayabilir. Ve lens taksaniz da gozluk gerekecek, 10 saatten sonra (bazi gozler icin 5-6 saat) kuruyor ve cikarmak istiyorsunuz.

  • kuehles blondes  (20.03.21 09:12:34) 
Gözlükçüyüm.Bu numaralar öyle yılların gözlük kullanan numarası değil.Yaşın kaç bilmiyorum ama Bu numaralar lens alırsanız gözünüz daha fazla ilerler. Gözlük alın ve gözlüğü gerekli olmadıkça çok kullanmayın


  • ayağiniza gelen overlokçu  (20.03.21 12:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.