[]

göz dostu monitör - Hz farkı

Laptopun ekranı dandik- günde 16 saat bilgisayar başındayım, o yüzden harici ekran almaya karar verdim.

Şimdi ilk önce şunu aldım; LGWK500 29 inç widescreen full hd 75 hz IPS ekran
Çok memnundum ama hdmi girişi bozuldu iade ettim.

www.amazon.com.tr

Sonrasında bunu aldım viewsonic 24 inç full hd 60 hz IPS ekran
www.amazon.com.tr

Güya ofis monitörü fakat gözlerim acaip yoruluyor bu monitörde, lg deki rahatlık yok. 2 side IPS ekran. tek fark 75 hz den 60 hz e düşüş. her iki ekranı da aynı mesafede kullanıyorum(yaklaşık 50 cm) ve büyüklük olarak çok bir fark yok gibi, 29 olan yatay olarak biraz daha uzun.

Sorum şu, 60 hz-75 hz farkı göz yorgunluğu için bu kadar farkeder mi? Yoksa ben mi kuruntu yapıyorum, hayır madem o kadar etki ediyor, 144 hz falan alayım hiç sıkıntı çekmeyeyim yani. Bu arada oyun oynamıyorum, %99 excel-youtube-film-web sitelerinde yazı okuma amaçlı kullanıyorum bilgisayarı.

Bonus soru= kullanıp memnun olduğunuz, bu süper gözleri hiç yormuyor dediğiniz monitör tavsiyeleriniz varsa alırım. mümkünse yüksekliği ayarlanablir olsa süper olur

 
dell ultra sharp serisini tek geçerim ofis monitörü olarak. hem çok kaliteli, hem standı falan çok iyi, hem de günde 20 saat bakıyorum bir şey olmuyor.

+ olarak flux tarzı bir ekran sarartıcı ve dark mode'u mutlaka kullanıyorum.
  • roket adam  (19.03.21 23:10:33 ~ 23:20:47) 
Ben de ekran gözlüğü kullanıyorum moov marka memnunum


  • Kahir ekseriyet  (20.03.21 00:47:30) 
Merhaba 60 hz birkaç sene öncesine kadar tek seçenekti, hala yaygın olarak satılıyor kullanılıyor. Belki ekran eski ekranına göre küçük olduğu için sana öyle geliyordur bilemeyeceğim.

Bende LG 27GL83A var, oldukça memnunum. Fiyatı 3300 civarlarında geziyor Amazon'da.
  • chicha_v2  (20.03.21 09:11:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.