[]

Sri Lanka'da yaşanır mı?

Bir grup Türk girişimci otel açmış. www.instagram.com

Yabancı freelancer'ların da çok olduğunu duymuştum. Sri Lanka'ya yatırım yapıp yaşanır mı? Yoksa ucuz ve doğası güzel olduğu için sadece 2-3 ay gezmelik bir ülke mi?


 
Sri Lanka'da 2 ay kaldim. Bence gezmelik bir ulke. Yatirim durumlarini bilmiyorum. Muhtemelen Covid-19 azalir biter, ekonomiler tekrar duzelir, sonra turizm canlanmaya baslar.

Sri Lanka'nin COVID-19 icin gerekli onlemleri alacak kapasitede olmadigini Colombo'daki hava alanindan cikar cikmaz kolayca anliyabilirsiniz. Bu yuzden para birakan batili turistlerin Sri Lanka'ya tekrar seyahat etmesi uzun surer diye dursunuyorum.

Linkteki iki kadin buyuk olasilikla uzun donem kiraladiklari evin 4 odasini airbnb araciligi ile kiraya veriyor. Gunu kurtarirlar, biraz da ceplerine kalir. Makul fiyatli ve ayni zamanda temiz yer az oldugu icin talep de olur.
  • actor-observer bias  (21.03.21 05:58:47 ~ 05:59:14) 
Teşekkürler. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir ara da Kamboçya'ya göç modaydı. Hatta şu blogta baya övülüyordu fakat gerçekte uzun süreli yaşanabilir bir ülke olmadığını düşünüyorum. 2-3 aylık yaşam en mantıklısı.

www.dunyabirmasaldir.com
  • tavish11  (21.03.21 12:14:59) 
(bkz: engin özdemir) bir senedir srilanka'da yaşayıp freelance işler yapıyor, youtube'a her gün videolar koyuyor. göz atabilirsiniz.


  • hayaletimsi  (21.03.21 12:28:30) 
@tavish11

Kambocya'da da en az 1 kadar kaldim. Hayatimda gordugum en ucuz yerlerden biriydi. Amerikali emekli birkac expat ile tanistim. Emekli maaslariyla rahat yasayabildikleri icin Kambocya'da yasiyorlardi. Havuzlu otel, klimali oda icin gunluk $10-$20 gibi rakamlar odediklerini soylediklerini hatirliyorum.

Lokaller yabancilara karsi gayet nazikler. Ben her gun sahilde bira icip, taze balik yiyordum. $3-$5 hesap geliyordu. Guzel aksam yemekleri de bu fiyatlardaydi.

O zamanalar benim de boyle Kambocya'ya yerlesme gibi planlarim vardi ama tam tersine dunyanin en pahali ulkelerinden birinde yasiyorum su an. Cunku hayat stabil buralarda. Ekonomi hep iyi, insan haklari yerinde. Issiz kalsam, hastalansam, zor durumda kalsam devletin beni zor durumda birakmayacagina inancim tam cunku yaptigim is dolayisiyla insanlara verilen degeri ve destegi hergun goruyorum.

Kambocya'da 5 sene sonra ne olacagini ongormek zor. Vize kurallarini degistirip, tum bu emeklileri evlerine postalayabilirler ya da vergi talep edebilirler bilemiyorum ama su an itibariyle Amerika'da yanina yaklasamayacaklari bir hayat standardina Amerika'da odediklerinin muhtemelen %3-5'ini odeyerek ulasiyorlar.

Bence dunyanin en iyi ulkelerine yerlesmek bu gibi yerlere yerlesmekten daha iyi. Sahsen Isvicre'de kimsenin issiz kalmaktan, sagliga, adalete ulasamamaktan korktugunu sanmiyorum.
  • actor-observer bias  (22.03.21 03:01:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.