[]

Nasıl network (iş ilişkisi) yapılır?

Youtube'ta gördüğüm ya da İnternette araştırdığım şeyler bana yetersiz geldi.

Ben bir sanatçı olarak resim yapıyorum fakat arada ekstra gelir için duvar resmi, dekorasyon vs de yapıyorum.
Bu konuda bir kişi bana iş yolluyor ve yüzde 50 komisyon alıyor. O müşteriyi buluyor ama kalan her şeyi yani işi ben yapıyorum.

Bu kişi yaklaşık 15 yıldır falan bulunduğu şehirde az çok tanınan bir esnaf. Bu yüzden tanınıyor.

Bense tek başıma müşteri bulamıyorum. Ticaretten ya da iş ilişkilerinden pek anlamam ama öğrenmeye açığım.

Fakat nasıl yapacağımı yani nasıl müşteri bulacağımı bilmiyorum. Gidip herkese kartvizit, broşür vs dağıtmam mı lazım? Fakat böyle yapınca yani müşteriye gidince yüksek fiyat vermeniz zorlaşıyor. Ucuza yaptırmaya çalışabiliyorlar.

Yurtdışındayım bu da ayrı bir zorluk elbette. Sizce nasıl çevre edinirim? Ne yaparsam müşteriler bana gelir? (Dükkan açamam maalesef)

 
Komisyon oranı bana çok yüksek geldi cidden, gerçi belki sektörden sektöre değişiyordur, bilemiycem.

En güzel network eski müşterilerin referanslarıyla oluşuyor. Birine iş yapıyorsun, memnun kalıyor, bi tanıdığının aynı işe ihtiyacı olunca sana yönlendiriyor onu. Böyle böyle bir kaç yılda çok geniş bir çevreye ulaşabiliyorsun. Yine belki kültürel farklar vardır ama bilmiyorum, bende böyle olmuştu.

İlk müşteriye ulaşmak için de işte eş/dost/akrabaya haber salabilirsin, böyle bir iş yapıyorum etrafınıza sorun ihtiyacı olan varsa bana yönlendirin diye. Network oturana kadar belki bi tık ucuza da iş yapabilirsiniz ama ayarı çok kaçırmamakta fayda var çünkü insanlar bunu konuşuyor, sonrasında fiyat yükseltmek zor oluyor.
  • plutongezegendegilmi  (19.03.21 17:41:45) 
instragram, etsy gibi sosyal medya araclarını iyi kullanmalısın.


  • orpheus  (19.03.21 18:05:20) 
broşür dağıtmakla bu alanda iş yapmak çok çok uzun süreç ve kaliteli görünmüyor.
başka yerlerle görüşüp, aracı kurum ve kişileri çoğaltmak ilk adım olarak başarılı olur. yaptığınız işle ilgilenen başka mağaza/mekan sahibi kişilere ulaşıp, onlara da aynı teklifi yapın derim. komisyonu daha az söyleyin tabi. birkaç yerle çalışırsanız, direkt alıcı ile muhatap olma şansınız da artacaktır.

ikinci olarak da, instagram çok önemli. çalışmalarınızın profesyonel fotoğraflarını çekip/çektirip paylaşın düzenli olarak. daha fazla görünürlük için gerekli ipuçları var, hangi hastaglerle paylaşılacağı, gibi. ağır ama sağlam adımlar instagramdan olabilir sanki. sadece fotoğraf çekimlerinde ışık-mekan ve obje kullanımı profesyonel olmalı.
  • lovemyself  (19.03.21 18:11:56) 
Tavsiyeler için teşekkür ederim. instagram'da reklam yapmayınca insanlara ulaşmak çok zor gibi. Beğeniler vs az. Bir ara reklam yaptığımda 3-4 kat fazla kişiye ulaşmıştı işler.


  • a man alone  (19.03.21 18:17:10) 
Bu arada yaptığınız işleri merak ettim link varsa atar mısınız?


  • olaylar olaylar  (19.03.21 19:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.