[]

Kira Gelir Vergisi Hk.

Merhabalar,

2019 senesinde ev satın aldım ve kiraya verdim. 2020 yılı mart ayı
2019 kiralarının gelir vergisini ödedim. (götürü gider)

2020 yılında bende evlenerek kiraya çıktım ve şimdi 2021 mart ayında 2020 yılının kira gelir vergisini beyan etmem lazım ama aldığım kira ile ödediğim kira eşit.

Anladığım kadarıyla götürü gider mantığında vergi ödemem gerekiyor, gerçek giderde vergi çıkmıyor.

Götürü gider de 2 sene içerisinde iptal edilemiyormuş, bazı yerlerde dilekçe ile durumu düzeltebileceğim yazıyor ama aynı yıl içerisinde mi olmalıymış.

Resmen kafam yandı, nasıl yol izlemem gerekiyor bilgisi olan var mı?

Şimdiden ilginize teşekkürler.

 
hazır beyan sisteminde gerçek gider seçemiyor musunuz?

ben tam tersi diye biliyorum yani bir sene gerçek gider seçerseniz belirli süre götürüye geçemiyordunuz.
  • nuisance  (19.03.21 13:12:02) 
Takipteyim
Bildiğim kadarıyla götürü seçildiğinde iki yıl devam ediyor, diğer sene gerçek gidere geçemiyorsunuz malesef.

Benzer bir durumu ben de yaptım, çok bilmediğim için götürü seçip (o anda cazip görünüyor:) iki yıl götürü hesabıyla vergi ödedim, üstelik gerçek giderde hiç vergi çıkmayacakmış. Soruya ek ya da detay olarak bilenler cevaplarsa diye eklemek istedim. Buna itiraz edip, fazladan vergi ödemişim diye dilekçeyle filan başvurma ve iade alma şansı oluyor mu acaba?
  • epitaf  (19.03.21 14:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.