[]

borcumu isteyeyim mi

konunun amacı cevap bulmaktan çok farklı fikirler öğrenmek

olay 2 sene önce
öğrencilere burs işlemlerini hallediyordum
muhasebe kaynaklı sorun yüzünden geç yattı
1 öğrenci çok sordu
bende kendi cebimden ödeyip, gelecek ay yatınca iade edersin dedim
ertesi ay iade gelmeyince durumun müsait olduğu zaman yarısını gönderirsin yazdım
(bir de 1 dersten kaldığı için bursunu kesmiştik kurallar gereği)

şu an benim ihtiyacım var
çocuk mezun olmuş, linkedine göre işi var gözüküyor

geri isteyeyim mi

 
meblağ ne kadar?


  • nonik  (19.03.21 10:55:54) 
Borç olarak vermişsin, uzun süre de istememişsin durumu yok diye. Şimdi durumu var ve ödeyebilirse iste.


  • John Bloor  (19.03.21 11:00:18) 
ben isteyemezdim. ödeyecek insan zaten öderdi yani kendisi bilmiyor mu borcu? ama istemekten ne çıkar? hiç.


  • elorelia  (19.03.21 11:10:12) 
  • naksidil  (19.03.21 11:19:16) 
Bence istemelisin. Cebinden ödediğini bildiği halde geri ödemeyen birinin yanına kar kalmamalı.


  • roket adam  (19.03.21 11:54:32) 
ben olsam istemezdim. ama mesaj atip sen ne ise yaramaz adamsin derdim. birisine 3 kurus borcum olsa gozume uyku girmez benim.


  • ghostinthemech  (19.03.21 12:14:09) 
doğru anladım mı emin değilim ama bursu zamanında yatmadığı için mağdur olmasın diye sen cebinden verdin. sonra bursu yatınca paranı o anda sana iade etmesi gerekmiyor muydu? 2 senelik zaman aşımı çok manasız.

olay tam böyle değilse bile borç ödememek neymiş ya. nasıl bir pişkinlik. en nefret ettiğim insan modelleri bunlar. yalan söyle bahane üret bari ona da razıyım, sana iyilik yapmış birine cevap vermemek ne. ben olsam bu minvalde bir şey yazarım. durumun yoksa en azından söyle de böyle unutturma taktiklerini geç insan ol biraz diye pata küte söylerdim. bugün seni 500 tl dolandırır, yarın bankada işe girer milyonluk dolandırır.
  • juninho77  (19.03.21 12:15:04) 
ben istiyorum böyle durumalarda
iban falan da gönderip

  • superb  (19.03.21 12:24:20) 
iste. önden unutmuş olabileceğini söyle. bahanesi olunca geri verme isteği de artar.


  • silver apple  (19.03.21 12:38:18) 
"meblağ ne kadar?"
burs: 500

"doğru anladım mı emin değilim ama bursu zamanında yatmadığı için mağdur olmasın diye sen cebinden verdin. sonra bursu yatınca paranı o anda sana iade etmesi gerekmiyor muydu? 2 senelik zaman aşımı çok manasız.

olay tam böyle değilse bile borç ödememek neymiş ya. nasıl bir pişkinlik. en nefret ettiğim insan modelleri bunlar. yalan söyle bahane üret bari ona da razıyım, sana iyilik yapmış birine cevap vermemek ne. ben olsam bu minvalde bir şey yazarım. durumun yoksa en azından söyle de böyle unutturma taktiklerini geç insan ol biraz diye pata küte söylerdim. bugün seni 500 tl dolandırır, yarın bankada işe girer milyonluk dolandırır."

bu kadar büyütülecek bir drama yok
zaman vermedim, durumun müsait olduğun zaman ödersin dedim
1 ay sonra 1 kere geri istedim (2 sene önce, öğrenciyken)
  • bir soru sorcam  (19.03.21 13:06:07) 
Ben de bu kadar büyütülecek bir drama olduğunu düşünüyorum, direkt karakter belirteci. Uyuyamazdım hakikaten o borcu ödeyene kadar, gencimizin önü açık :)

İsteyin ya, niye yanına kar kalsın?
  • whoosie  (19.03.21 13:58:47) 
Bence genç, ona hibe ettiğinizi düşünmüş, bazı öğrenciler kendilerine her şey mübahmış gibi düşünüyor ve öğrenciyim geri mi ödeyeceğim mantığındalar. Bence saçma ve karaktersizlik ama belki bu nedenle ya da sizin esnekliğinizden kaynaklı olarak “istermiş gibi yapıp ama durumun da yoksa bir ara gönderirsin” gibi söyleyince sallamamış gibi bir izlenim aldım yazdıklarınızdan.

Yani üslup olarak yumuşak ve esnek davrandıysanız öğrenci de iyice üzerine yatmış gibi geldi bana.

Burs miktarını bilmiyorum ama zaten hakkı olmayanı almış galiba, bir de üstüne yatmış ama iki yıl da zaman aşımına uğramış. Yukarısı bıyık, aşağısı sakal yerinizde olsam ne yapardım bilemedim. Ama şahsı silerdim o kesin.
  • epitaf  (19.03.21 15:01:08) 
birine borç vermişsiniz, o takmamış. şimdi borcu istiyorsunuz. neden çekinesiniz ki? onun çekinmesi gerek.

kesinlikle mesaj atın, ama sert davranmak ya da özür diler gibi aşırı naif yazmak da uygun olmaz. "şu zamandan kalan borç vardı, ihtiyacım var, sanırım unuttun, imanımı göndereyim mi, yatırabilir misin" gibidir şey yazın. ne olacak, en çok cevap vermeyecek. sizin zerre suçunuz/ihmaliniz yok ki. muhakkak isteyin.
  • lovemyself  (19.03.21 18:26:54) 
@love
imanımı yazarken

para-iman bağlantılı atasözleri mi sürçtü
yoksa
basit bir klavye hatası mı
  • bir soru sorcam  (19.03.21 23:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.