[]

Kiracımdan Kira Almak İstememek

Selamlar,

Önümüz Ramazan ayı bende birilerine yardım edeceğime kiracımdan 1 aylık kira almayayım diye düşündüm. Kiracı olarak evimde oturan bir öğrenci var kendisinden ramazan ayında kira almak istemiyorum ama bunu kendisine nasıl söylerim. Şimdi gidip ramazan ayında senden kira almıcam dersem çok hırbo ca olur gibi. Sizden bu konuda fikir alabilir miyim ?


 
kirayi elden mi veriyor bankadan mi yatiriyor? elden veriyorsa verirken 'ben bu ay bir ogrenciye yardim etmek istiyordum, bu sebeple bu ay kira almayacagim' deyin. bilmiyorum yok mok der ama hirboca olmaz sanirim.


  • supergirl  (18.03.21 21:31:04) 
hocam çok iyi düşünmüşsünüz
ama türk insani bu tip durumu istismar eder.
sen gönüllü olarak kendin iyilik adı altına almazsan
3 5 ay sonra onun vermeyeceği tutar.

keşke bizler mesafesini, haddini hukukunu bilen insanlardan oluşan bir topluluk olsaydık.

bunun şirketteki çaycıya insan gibi davranıp, 3 gün sonra hiç olmayacak bir yerde laubali bir hareket görmekle
çaycıya hep it gibi davranıp, saygı görmekle birebir alakası var.
oradan düşünün.
  • summatinyourteeth  (18.03.21 21:31:16) 
Banka üzerinden alıyorum @supergirl


  • paramolacak  (18.03.21 21:31:37) 
@summatinyourteeth Çok haklısın daha önce defalarca başıma geldi ama arlanmaz uslanmaz bir denyo olduğum için yine de kendime engel olamıyorum :)


  • paramolacak  (18.03.21 21:33:15) 
@alperz fena yöntem değişmiş aslında ama şu var ki ayrı şehirlerdeyiz.


  • paramolacak  (18.03.21 21:36:38) 
hediye kartı alabilirsin


  • esref  (18.03.21 21:36:48) 
Eyvallah @alperz


  • paramolacak  (18.03.21 21:38:26) 
alperz +1


  • invictae  (18.03.21 21:53:51) 
Keske benim ev sahibim de siz olsaydiniz ya :) Valla su donemde cok buyuk hayra geciyosunuz. Bence o ay kirayi yatirmadan once arayip acik acik soyleyin. Siz benim icin cok iyi bi kiraci oldunuz ben de ogrencilere yardim yapmak istiodum, bu ayki kiraniz benden olsun diyebilirsiniz :)


  • e mice  (18.03.21 21:55:52) 
bankadan aliyorsaniz yine bankayla geri gondermek mantikli olacaktir.

tam kira tutarini degil de ondan biraz daha azini vermek mantikli. kirayi almadiginizi dusunmesin. fitre filan gibi dusunsun.

bir de unutmayin, bunu bu sene yapinca seneye de yapmanizi bekleyebilir :D (ama sizde yapacak goz var zaten)

umarim bu iyiliginizi istismar etmeyecek bir arkadasimizdir kiraciniz.
  • supergirl  (18.03.21 21:56:14) 
Ben aldıktan sonra iade etmeyi ya da çok spontane o an aklınıza gelmiş gibi yapmayı doğru görmedim kendi adıma. Özellikle derdiniz hırboca olmamasıyken.

Gidip direkt "senden bu ay kira almayacağım" demeyin tabi ama bence durumu uygun dille mesaj yoluyla bildirin. Böylece haberi aldığı anda size gereksiz kibarlık tepkileri vermek zorunda kalmaz. Ne çok resmi ne de çok lütufkar bir mesaj olmamasına dikkat etseniz yeter bence.

"Herkes için zorlu geçen bu zamanlarda içinde bulunduğumuz/yaklaşan ramazan ayını bir nebze daha mutlu geçirmek adına bu ay kira almayacağımı bilmenizi istedim :) " tarzı bir şey olabilir.
  • mentuhotep  (18.03.21 22:16:04 ~ 22:22:54) 
her kiracı fakir değildir, belki kendisi yardım edilen birisi durumuna düşmek istemiyordur.

şahsen benim ev sahibim yapmak istese hoşuma gitmezdi.
  • nuisance  (18.03.21 22:55:48) 
arayıp spontane konuşsan halledersin zaten ya. hal hatır sorarsın, dersler nasıl gidiyor falan. öbür türlüsü sanki sadece kendini tatmin etmek için böyle bir şey yapıyormuşsun gibime geliyor. o yüzden mesajla falan da uğraşma, direk ara. bide @mentuhotep' in tırnak içinde söylediği şeyleri söyleme sakın bence. o resmiyet ne abi belediye başkanı mısın hsıdjskıdjeksks


  • isveperver  (18.03.21 23:07:12) 
Valla çok evde kaldım, ev sahibim böyle bir şey söylese "ya olur mu öyle şey abi, kabul edemem" derim. Tabi ev sahibi de samimi bir şekilde ısrar ederse kabul eder, müteşekkir olurum. Öyle suistimal etmez, artistik yapmazdım. Yani bu çok insani, samimi bir durum. Taktik-strateji yapmaya gerek yok. İnsan olan anlar :) Öyle bankadan geri yollayayım, uyurken yastığının altına koyayım falan hiç yok bu ne abi çocuk oyunu mu:D


  • prole  (18.03.21 23:39:54 ~ 23:41:50) 
öğrencinin ihtiyaç durumundan eminseniz
bir sonraki ay sizden kira almayacağım, borçlu hissederseniz mezun olup iş bulup eliniz rahatlayınca siz de hem kendi hem de benim adıma bir öğrenciye yardımcı olabilirsiniz gibi bir şey yazabilirsin

  • bir soru sorcam  (19.03.21 00:26:07) 
eğer iyi anlaştığınız bir öğrenciyse ve sohbet edebildiğiniz birisiyse ilgisi olduğu bir hobi veya ihtiyacını öğrenebilirsiniz. Örneğin mediamarkt'tan kira bedeli değerinde beğeneceğini düşündüğünüz bir ürünü alıp değişim kartıyla beraber hediye edebilirsiniz. değişim kartı olduğu için eğer beğenmezse gidip binlerce ürün arasından değişim yapabilir.


  • jepa  (19.03.21 00:53:27) 
deneyimlerime dayanarak, arkadaşların da söylediği bir şeyi tekrarlayacağım:
"bu ay kira yatırma" demek, kira yatırma konusunun ciddiyetini azaltabilir. onun yerine kirayı yatırsa ve siz de gidip elden yarısını bile geri verseniz, "bir öğrenciye vermek istedim, sen aklıma geldin" deseniz çok daha iyi. kira ciddiyet ister. insanlar birden laubalileşebiliyor. tabi karakterinden emin olduğunuz biriyse, o ayrı.

ya da direkt para vermek yerine, ihtiyacı olan bir şeyi alabilirsiniz, hediye edebilirsiniz. keşke olsa ve kirayı gidip birkaç öğrenci kalınan bir ev bulup, onlara verseniz. öğrenciyken 6 kız bir evde kalırdık. biri de çıkıp su faturamızı ödemedi. ne iyi olurdu. bir evde kalabalık kalan öğrencilerin durumunu biliyorum.

neyse, niyetiniz çok güzel. ama şunu bilin, öğrenci dediğiniz sizin gibi bakmaz olaya. nasıl söylerseniz söyleyin, sonunda "başımın gözümün sadakası olsun" gibi bir laf olmazsa alınmaz. allah kabul etsin :)
  • lovemyself  (19.03.21 02:53:33) 
arkadaşların da belirttiği gibi kira almamak kiracı-malik ilişkisini zedeler. ben direkt nakit verilmesine karşıyım. eğer ki abone numarasını biliyor iseniz faturalarını ödeyebilir, kontörlü sayaç (su, gaz vb.) kullanıyorsa hesabına kontör aktarabilirsiniz. ön ödemeli alışveriş kartlarından alabilir kendisine yollayabilirsiniz.

örn;ben ramazan döneminde valide ve peder adına bim'de çalışan arkadaşımdan rica ediyorum ramazanda günlük fitre tutarına göre aylık ne kadar yapıyorsa, imkan doğrultusunda belki daha fazla 100'er liralık ön yüklemeli alışveriş kartlarından alıyorum. ben kendi bildiklerime el altından; bimde çalışan arkadaşa da çevrede o markete alışverişe gelen ihtiyaç sahiplerine vermesini rica ediyorum.
  • phonex  (19.03.21 04:26:55) 
Market hediye çeki gibi bişey verebilirsiniz.


  • elorelia  (19.03.21 07:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.