[]

İkinci el araç almak için uygun zaman mı sizce?

Merhaba. Evet, ikinci el araç almak için uygun zaman mı sizce? Biraz daha beklenebilir mi? Kredi işlerine girmeyi düşünmüyorum, nakit olur muhtemelen. İlk arabam olacak.

Bi de ikinci sorum, arabadan anlayan arkadaşlar 70.000-100.000 tl aralığı tavsiye araç model birakirlarsa değerlendireyim, hiç anlayan biri değilim araçtan, birilerinden yardım alacağız mecbur.

Edit: yoksa sıfır araç mı? Kafama çok yatmiyo ilk araba için, çevremde sıfır al kredili kampanyali diyenler de var.

 
Merhaba,

29 yaşındayım, Türkiye’de alışveriş yapmak için en iyi zaman şimdiki zaman, yoksa alamayabilirsin. Bir buçuk sene önce 27bine aldığım aracı 9 ay sonra 55bine sattım, dün 75bine gördüm seneye 100bin olur.

Chevrolet Aveo 1.3 D T300 bence en fiyat performans araç şu an. Az yakıyor, full teknoloji bir araç, parçası bol ve ucuz.
  • deneme  (18.03.21 19:35:05) 
Değil faiz artırımi fiyatları bayağı etkileyecek. Fiyatlar hala bol köpüklü . 27 binlik araç bugün en fazla 50 bin olmalı.


  • opitseri  (18.03.21 20:30:37) 
Sadece takip et yavaş tempoda ve arabalarla ilgili sözlükteki yorumları oku. Sonra birine karar verip takip edersin. Etrafında araba almış olan 50-60 yaşında insanların tavsiyelerini dinle. Acele etme.


  • prole  (18.03.21 20:31:51) 
70-100 bin aralığında manuel vites Polo ya da Fiesta öneririm. Otomatik vites zaten o fiyatlara çok zor. Vardır da düzgün değildir.

Chevrolet Avrupa pazarından çekileli çok oldu. Değeri her geçen yıl azalacak. VW, Ford gibi araçların değeri en azından korunuyor yıl geçse de. Bu nedenle Chevy önermem.
  • himmet dayi  (18.03.21 20:34:25) 
chevrolet konusunda +1 himmet dayı.

bize kendinden de bahsetmen lazım. araç aile aracı mı olacak yoksa tek başına mı kullanacaksın? daha önce hangi arabaları kullandın? ilk araban olacağı için hatchback bir araçla başlamanı öneririm.

eğer etrafında arabadan anlayan birileri yoksa ikinci el almanı da önermem. tabi bunlar hep bütçe meselesi.
  • false pretension  (18.03.21 21:56:21) 
İkinci el araçlar yaz önü ve yaz döneminde pahalılaşır. Bayramlardan hemen önce ise talep arttığı için iyice yükselir. Kışın araba alınmadıysa bir an önce alınmalı.


  • ozgurluk savascisi  (18.03.21 22:34:43) 
ekşiyi referans alma, orada herhangi bir şey için fiyatı artarken herkes al daha pahalanacak der düşerken sakın alma dibi görecek yazarlar.

yaklaşık 5-6 aydır gerileyen bir ikinci el piyasası var, yaz geliyor chip krizi v.s. öbür yanda, ihtiyaç varsa alınır.
  • nuisance  (18.03.21 22:50:55 ~ 22:51:08) 
2021 Eylül. O zamana kadar aracı alacağınız parayı TL olarak tutarsanız kötü. Ama 2021 Eylül ayına kadar minimum riskli bir yatırım yaparsanız şu andan daha uygun olacaktır. Geçmiş yıllarda olan bitene göre.


  • m3mphis  (19.03.21 00:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.