[]

İş görüşmesi - stresliyim

Selamlar,
Yurt dışı ile iş görüşmem var son aşamadayım. Bugün ik arayıp “özellikle bilgi vermek istedim, kaygılanmayın stres yapmayın; case study biz çok beğenildi yeter ki heyecanlanmayın” minvalinde konuştu. Minvalinde diyorum çünkü tam dinletemedim heyecandan.
Gerçekten soracakları soruların hepsini biliyorum, tecrübem de var.

Ama gelin görün ki çok stresliyim ve bu yüzden kaçıracakmışım gibi geliyor. Tavsiye vermek isteyen olur mu?

 
hocam olmayabilir, bu dünyanın sonu değil. ama bu aşamaya gelmiş olmanız bile büyük başarı. demek ki bu olmasa bile illa bi yer olacak ve gideceksiniz. kendinizi hırpalamayın. gayet güzel geçecek. heyecan da normal. onlar da anlıyordur zaten bu durumu. görüşme esnasında çok gerilirseniz bi su için, 10 15 saniye düşünme süresi isteyin vs. bunlar normal şeyler. her soruya anında cevap vermek zorunda değilsiniz. mümkün olduğunca bu görüşmenin olağan bir şey olduğunu düşünmeye çalışın ki öyle. online olacağını varsayarak öncesinde 1 kadeh bi şey içmenin de rahatlamanıza katkı sağlayacağını düşünüyorum.


  • phoenixbucklesby  (18.03.21 00:24:53) 
aşırı bir orandaysa stres rahatlatıcı bir ilaç alın


  • kurcalamabozarsin  (18.03.21 00:34:57) 
Şu an böyleyseniz önceki mülakatlarda da bambaşka değildiniz; buna rağmen sizde bişeyler görmüşler ki bu aşamaya kadar gelmiş süreç. Nasıl göründüğünüz, karşı tarafa ne msj verdiğimizle ilgili karar mercii siz değilsiniz o nedenle kendinizi yargılamaktan vazgeçin : )

Ayrıca dünyanın sonu değil; stresten altınıza sıçsanız bile dünyanın sonu olmayacak. Ölmeyeceksiniz. Kötü, hayatta unutamadığınız bir anı olmayacak. Sonuza kadar sürmeyecek mülakat, başlayacak ve bitecek. Bunu bi hatırlayın önce.

Mülakat sırasında da yaklaşık süreyi düşünerek parçalara bölün. Mesela ilk 15 dkka geçtikten sonra deyin ki amaan bunun gibi 2-3 çeyrek daha kaldı maks. Yarım saat geçince bilin k yolun yarısından fazlası bitti (son 15 dkka zaten toparlama/kapanış)

Son olarak sizi tanımayan insanlara (zaten kültürel farklılık da var) aşırı stresten panikleyip dolandırıcı gibi görünmemek için :) sakin olun. Ellerinizi çok kullanmayın. Avuçlarınız bir yere temas etsin, ve mesela masayı dokunduğunuzu/tuttuğunuzu hatırlayın. Yavaş tane tane ve gevelemeden konuşun. Diyaframdan nefes alın.

Güzel geçecek, sonucu da bizimle paylaşmayı unutmayın :). Başarılar ve bol şans.
  • rewlack  (18.03.21 02:35:36) 
ben bir duble viski cakip girdim mi guzel geciyor genelde, eger yesilayci degilsen benim tavsiyem bu yonde olur..zaten konuya hakimsen gerisi geliyor.


  • cooperr  (18.03.21 07:13:33) 
tebrik ederim!! sadece sizi tanimak isteyen biri var detaycilik degil de eli yuzu duzgun muhabbetine bakacak. alkol bence de bir duble. konusurken hizli olmamaya calisin ki aralarda derin nefes alirsiniz dikkat cekmeden.


  • ala09  (18.03.21 09:24:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.