[]

kasıkta ufak şişlik

merhaba
kendimi dinleyen, evhamlı bir adamdım. psikologa gittim bu meselelerle ilgili, obsesyon ve kaygı bozukluğu teşhisi kondu, tedavi terapiyle devam ediyor. şimdiki meselem şudur ki : sol kasıkla bacağımın birleştiği yerde ufacık bir şişlik var. harekete bağlı ve dokununca da hafif acı oluyor bazen bu noktada. ne olabilir bu acaba? farklı şeyler çıktı karşıma internette araştırdığımda. lenf kanseri, kıl dönmesi, yağ bezesi vs. vs. doğal olarak beni altıma sıçırttıran şey lenf kanseri olabilme ihtimali oldu. kafam bunda şimdi. nedir ne değildir, fikirleriniz için teşekkürler.



 
vücutta enfeksiyon durumlarında şişen yağ bezeleri oluyor, çenenizin sol ve sağ alt taraflarında da varlardır, ve kasığınızın iki yanında.

yağ bezesidir, fazla elleşmeyiniz, geçer. Büyük ihtimalle de bir enfeksiyonunuz var.
olur da 2-3 haftadan daha uzun bir süre şiş kalırsa ancak o zaman ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olduğunu gösterir. (kanser vb ancak ondan sonra düşünülür.)

ama mevsim değişiyor, eminim bir yerlerden kapmışsınızdır bi mikrop.
geçmiş olsun.


edit: ayrıca o beze zaten hafif bir şişlik olarak hep durur. fazla kurcalıyorsanız denk gelmeniz mümkündür. o 2-3 hafta değil sürekli vardı diyip paranoyalara sevk etmeyin kendinizi.

sizi hafiften tahmin edebildiysem o da size canlı kanlı bir doktor bile önemli bir şey olmadığını söylerse tam emin olamayacağınız ve başka doktorlara da danışacağınız yönünde.

Dolayısıyla bir doktora görünüp, tatmin edici bir cevap alamazsanız başka bir doktora daha görünmeniz sizin içinizi rahatlatacak tek çözüm olacaktır.
  • diyanet takvimi  (23.05.10 05:54:40 ~ 06:05:28) 
psikiyatriste gitmeyi düşündünüz mü? bu işin psikolojik/sosyal yanları olduğu kadar biyolojik yanları da var, psikologlar doktor olmadıkları için size o konuda yardım edemeyebilirler.


  • galadnikov  (23.05.10 07:36:23) 
diyanet takviminin bahsettiği noktalar yağ bezesi değil lenf odakları.
doktora gidip durumu anlatın, bir güzel kan testinizi yaptırın. lenf olduğundan emin olunursa da size önerim masai gibi olduğunuz yerde zıplamanız, kahkahalar ile gülecek aktiviteler, arkadaşlar yaratmanız. çünkü lenfler sadece hareket ile çalışabiliyor. internetten vücudun lenf sistemi haritasını araştırın ve diğer odaklarda rahatsızlık hissedip hissetmediğinize bir bakın..

ayrıca sen şu hastalık hastası değil misin bakim?
ha evet osun
lenf kanseri imiş.
turp gibisin turp
kafanın içinden çık biraz, dünyaya bir bak, ne acılar ne hastalıklar ne zorluklar var. biraz olsun unut kendini. yoksa ömrü zindan edeceksin kendine... önceden de demiştim, gerçekten hasta edeceksin kendini ve o zaman yumurtan kap tutacak, ama iş işten geçmiş olacak. kendine gel.
sana bilimsel bir deneyden bahsedeyim.
kafanda birşeyler canlandırdığın sırada beyninde hareketlenen nöronlar ve bağlantılar ile, aynı şeyleri gerçekten yaşadığın an oluşan harita tammmmmmmmaaaaaaaammmiyle aynı.
yani hepimiz düşüncelerimizi "yaşıyoruz". hayal kuruyoruz filan zannederken, beynimiz bunları "yaşanmış" olarak algılar. ve sen "hastayım, öleceğim, çok hastayım" diye düşündüğünde bunları gerçekten yaşıyormuş gibi hisseden beyninden vücuduna aktarılan komutlar da aynı olacağından kellliiiiii hasta olursun durduk yerde, hiç gerek yokken.

he tüm bunların nedeni nüfusun 7 milyar olması ama kendini accık da seviyorsan "hastayım lan" diye değil "turp gibiyim turrp, gencim güzelim" diye düşünmen lazım.
bunu başaramıyorsan da bir uzmandan yardım al, teşhisi duyduktan sonra da "ahaaa işte biliyodum hastayım, deliyim ben" diyip tedavini yarım bırakmak yerine sonuna kadar git.
bu kaygılarının gerçek nedenini bul, sevgi ilgi eksikliği mi? ölüm korkusu mu? nedir. çok basit çözülebilecek sorunlar bunlar. sevgi istiyosan al sana sevgi, bu cevabım safi sevgi ve şefkat dolu. :) ölüm korkusu ise şunu düşün bundan yüzyıl sonra tanıdığın kimse hayatta olmayacak! umarım beni anlarsın.


daha geçenlerde bir ayurveda belgeselinde gördüm hindistan'daki bir köyün ahalisi. adam diyor ki biz hiç hasta olmayız ve "hasta değilim" diye düşünmemiz buna yeterlidir, başka bişi yapmayız.
toz toprak fakirlik içinde yaşadıklarını da dile getirmeliyim.
  • kediebesi  (23.05.10 09:58:37 ~ 10:46:02) 
Stres dolayısıylada koltuk altında,kasıkta vb yerlerde bu tarz bezeler çok çıkıyor.


  • ef  (23.05.10 14:56:59 ~ 14:57:54) 
çooook geç verilmiş bir cevap olarak, lenf kılcallarının amaçlarından biri yağı vücutta dolaştırmak, haliyle lenf odakları da yağca zengin oluyor, yağ bezesi de deniyor. farklı şeyler değil fazla.


  • diyanet takvimi  (22.06.11 03:00:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.