[]

Bisiklet Seçimi/Tavsiye

Merhaba. Kilo vermek amacıyla bisiklet satın almak istiyorum. Çünkü yürüyüş yapmak sıkıcı geliyor.1.86 boyunda 94 kiloyum. Max 1500 Tl bütçem var. Kendimce 3 model buldum ancak hangisi iyidir, boyuma hangisi uygun olur veya bu bütçe az geldiği için bisiklet yerine kondisyon bisikleti alıp evde mi çalışsam karar vermekte zorlanıyorum. Benim gibi sıradan bir kullanıcı için bütçeyi de gözeterek bu üç bisiklet arasından veya alternatif olarak tavsiye edebileceğiniz bir bisiklet var mıdır?

1) RIVERSIDE 100 - Fiyatı: 1500 TL
2) Corelli Trivor 1 - Fiyatı: 1316 Tl
3) Bisan CTS 5200 - Fiyatı: 1261 TL

 
1 çünkü dechatlon güvencesi.


  • denizmaniaherif  (17.03.21 12:31:42) 
Decathlon güvenceli gibi geliyor ama yedek parçasını decathlondan bile bulmak getirtmek zor olabiliyor

Bunlar arasından kesinlikle corelli trevor

Boy beden kısmı sana kalmış, internette kaç boya kaç kadro almak gerek çizelgeleri var

Ekleme: zaten 18 ve 20 inç kadro boyu varmış, sana 20 inç olanı
  • freebird5406_2  (17.03.21 12:56:47 ~ 12:59:26) 
@ denizmaniaherif ben ilçede oturuyorum Dechatlon il merkezinde var. Kolay bir şekilde servise erişim imkanım yok.


@ freebird5406_2 Çamurluk vs hazır takılı diye Bisan düşünmüştüm ancak söylediğiniz model daha iyi galiba. Pek bilgim yok bu kouda Bisan'a göre artısı nedir ? Mesela sormamış olsaydım her şeyi hazır diyerek bugün gidip Bisan alacaktım :) Duyuru gibi platformlar bu açıdan çok iyi oluyor.
  • amanos  (17.03.21 13:24:26) 
Keşke ikinci el alsanız.
Hem siz çok ucuza almış olursunuz, hem satan kişi paraya çevirmiş olur hem de hevesiniz geçerse yaklaşık aynı paraya satarsınız.

www.sahibinden.com
  • michael_knight  (17.03.21 13:31:00) 
@michael_knight Söylediğiniz çok mantıklı ancak Adana/Ceyhan ilçesinde oturuyorum. Burada satılık olan bisikletlerin fiyatları neredeyse sıfırına yakın. Ayrıca şehir düz olduğundan bisiklet kullanımı çok fazla ve çalıntı bisiklet de çok fazla. Yani aldığım bisikletin çalıntı çıkma ihtimali var :) Bisiklet ilçemiz için ihtiyaç gibi. Hemen her evde bir tane mevcut. İnsanlar çarşıya-işe vb. gitmek için genelde bisiklet kullanıyorlar. Yani heves dışında bir ihtiyaç boyutu da var. Bu sebeple aldığımı uzun süre kullanırım gibi geliyor.


  • amanos  (17.03.21 13:47:44) 
Bisan cts5200 ün iskeleti (kadrosu) çelik, fiyatı o yüzden biraz daha uygun fakat benzer alüminyum iskeletli bisikletlere göre 2-3 kilo civarı daha ağır olurlar

Corelli nin iskeleti alüminyum o yüzden bisan a göre daha iyi daha hafif, fiyatı da uygun

Çamurluk, bagaj her türlü sonradan eklenir, siz bile internetten sipariş edip takarsınız

Ayrıca bu seviye fiyattaki bisikletlerin seleleri de kötü oluyor, uzun süredir bisiklet sürmediğiniz için poponuz birkaç gün ağrıyacak, yine de seleyi bir süre sonra daha konforlu bir sele ile değiştireceğinizi düşünüyorum :) bunun için de 100 - 150 liralık ek bir maliyet olacak

Bisan cts500 ü beğendiyseniz onu almak da kullanım açısından pişman etmez
  • freebird5406_2  (17.03.21 13:47:57 ~ 13:56:16) 
Marka olarak da Carraro kullanıcısı olarak Carraro öneriyorum. Dün yol bisikletimle (022) takla attım ve ufak sünger çizikleri ile atlattım.


  • denizmaniaherif  (17.03.21 13:55:40) 
Corelli Trivor 1 sipariş edildi. Görüş bildiren herkese teşekkür ederim.


  • amanos  (18.03.21 21:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.