[]

Açlık kan şekerini nasıl düşürebiliriz?

Son yıllarda yavaş yavaş yükseldi açlık kan şekeri sonucu.

En son 103 idi, şu an 100 çıkmış. Şeker ve şekerli yiyecekler hiç tüketmiyorum. Sevmem ve canım da istemez zaten. (Sadece çok az meyve yerim yersem) Kilo yok, yürüyüş-fitness yapıyorum. Bol su içerim.

Kan tahlillerinin sürekli bu pek yakında şeker hastasısın uyarısı vermesinden sıkıldım. Bir yöntemi var mıdır? Şunları yaptım da normal seviyelere döndüm diyebileceğiniz?

Yaş 38, E

 
bitkisel temelli beslenme ile düşürebilirsiniz.

karbonhidrat, basit şeker, yağ alımını minimum da tutarak. doymuş ya da doymamış olsun, yağ'ın vücutta insulinin hücreye girmesi üzerine olumsuz etkisi var.

nutritionfacts.org

vücudunuza olan hayvansal girdiyi biraz azaltarak gözlemleyebilirsiniz.
  • kobretti  (17.03.21 13:36:44) 
Ben prediyabetim, leş gibi besleniyorum ve obezim, benim bile 100'den aşağıda. İçki mi çok içiyorsunuz?


  • whoosie  (17.03.21 15:27:11) 
şekerinizi şeker ölçüm aletiyle kendiniz ölçüyorsanız eğer yanlıştır. onlar yüksek çıkarıyor. hastanede ölçüm yaptırıyorsanız ve yine de böyle çıkıyorsa direkt endokrinolojiye gidin.


  • anksiyetik pia  (17.03.21 15:53:18) 
@anksiyetik pia hastane ölçümü bunlar.

@whoosie içki içmiyorum, ayda yılda bir.
  • adivar  (17.03.21 16:01:00) 
yani sizin nornalinizi ben kasarak uygulamaya çalışıyorum da olmuyor bile, doktorunuz ne yorum yapıyor bu kadar düzgün yaşam karşısında şeker artmasına? Başka metabolik bir şey olabilir mi acaba ya da genetik faktör da var tabii.

test sonuçlarınıza göre glukozla insülini çarpıp 405'e bölünce kaç çıkıyor?
  • whoosie  (17.03.21 16:21:08) 
@whoosie dahiliyeci doktor bir buçuk sene önceki 103 sonucuna şu an bir şey yok ama çok yakında şeker hastası olabilirsin dedi.
Bugün alakasız üroloji bölümünde test 100 çıktı. Doktor şeker normal dedi, ben evde bakınca 100 olduğunu gördüm :) Devlet hastanesi bunlar. Endokrine de muayene vermiyor devlet, dahiliyecinin yönlendirmesi gerekli sanırım.

  • adivar  (17.03.21 17:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.