[]

yds çalışmak için ydstime ve youtube kanalları

selam arkadaşlar, her gün ingilizce yazışırım, telefonda konuşurum, karşı tarafı da rahat anlarım, diyalogda da tekleme olmaz buna güvenerek bari yds'ye gireyim de dil tazminatı alayım dedim ancak ben galiba ingilizce bilmiyormuşum ya :(

bu kadar rahat iletişim kuruyorken nasıl bu kadar eksik olabilirim anlayamadım. elimde cesur öztürk ve ahmet akın kitapları var. cesur hocanınkiler zaten çıta Allahüekber dağlarında, belli ki o kadar ileri değil düzeyim. Ahmet hocanın kitaplarından bakıyorum ama bazı konuları iyice unutmuşum birisi anlatmadan da sadece okuyarak tam olarak yerleşmiyor.

artık nisan için yetiştireem zaten diye çok da üstünde durmayacağım, nisan sınavını bir ön deneme gibi düşünüp sonrasında ekimdeki sınav için ydstime'dan paket alıp video izleyerek çalışayım diyorum. ydstime ile hazırlanan varsa yorumlarını duymaktan memnun olurum.

ama nisan sınavı için de youtube'dan konu anlatımları da dinleyeyim diyorum. memnun kaldığınız, anlatımı güzel kanallar varsa onları da öğrenmek isterim.

onun dışında taktik olarak verebileceğiniz bilgiler de harika olur, çıkmış sorulara mı abanayım, kelimeye mi ağırlık vereyim, full gramer mi kasayım mesela?

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...

 
ydstime iyidir. Yunus hoca derslerde o kadar akıcı konuşuyor ki dikkatiniz başka şeye veremiyorsunuz.


  • Restclean  (17.03.21 12:14:48) 
Ben çok memnun kaldım Yunus Hocadan. Özellikle kelime bilgimin neredeyse tamamını ona borçluyum. Sıfıra yakındı seviyem 47.5 aldım iki buçuk üç aylık bir çalışma ile. Kesinlikle taktik öğretmiyor zaten önermiyorda. Ama o kelimeleri bir şekilde aklınıza yerleştiriyor. Benim için ders dinlediğim kişinin ses tonu, enerjisi çok önemli. Enerjiside yüksek bir hoca. Vakit bulabilsem bu dönem içinde alacaktım.Kesinlikle tavsiye ederim. Kaynaklarıda güzel. (Ben 2017-2018 döneminde almıştım kursu. Kitapları bitirmemişim Nisan için onlardan çözüyorum.)
Biraz reklam gibi oldu ama o dönem en uygun fiyatlı kurs buydu ondan tercih etmiştim. Şimdi fiyatlara bakmadım. Ama iyiki almışım

  • hayalhayal  (17.03.21 18:59:11) 
bence kursa kaydolmadan youtube üzerinden de iyi sonuçlar alabilirsiniz temeliniz de varmış madem. bunun için öncelikle tema dil, taç dil, ankara dil akademisi gibi kanallardan soru çözüm videolarını izleyip soru tiplerini tanımakla başlayabilirsiniz. taktik gibi değil ama sorulara nasıl yaklaşılacağını görmek açısından bana çok yararı olmuştu.
sonra bol bol deneme çözmelisiniz, mümkünse bir oturuşta süre tutarak. bağımsız çözünce sorun yaşanmazken 80 soru tek seferde cidden beyin yakıyor, mental olarak buna kendinizi olabildiğince hazırlamaya çalışın derim. bir de karşınıza çıkan bilmediğiniz kelimeleri not edip arada göz atmayı ihmal etmeyin. soru çözdükçe eksiklerinizi tespit edip onlar üzerinden ilerleyerek bir yol haritası oluşturabilirsiniz.

  • i think therefore i am  (18.03.21 00:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.