[]

taşınma adabı/ev sahibine haber vermek

eğer bir aksilik olmaz ise haziran ayı gibi yeni bir eve geçmeyi düşünüyoruz. fakat ne yeni geçeceğimiz ev belli ne de taşınacağımız tarih.

1. şu anki evde haziran ayında 2. yılımızı doldurmuş olacağız. ev sahibine ne kadar zaman önce haber vermek gerekir?

2. ev bulamama ihtimalimiz her zaman var o nedenle mutlu olmayacağımız "ulan bu evden de çıktı bari açıkta kalmayalım şu eve gidelim" demek istemiyoruz. nasıl ilerlememiz lazım ?

3. ev sahibi ile bu iki senede sadece bir kere görüştüm kendisini tanımam etmem kiramı yatırır çekilirim kenara. yazılı ihtar vs olaylarına girmek gerekir mi? yoksa evi emlakçıya verince zaten problem olmaz mı ?

 
1) yasal olarak haber vermeniz gereken süre 1 ay ancak nisan ortası haber verip kendinizi ev arama konusunda motive edebilirsiniz.

2) bu mecburiyetten kurtulmak için bir an önce bakmaya başlamanız lazım üstte yazdığım gibi. şimdiden ev aradığınız muhitlerdeki evlerin durumu, kira bedelleri vs gibi kriterler hakkında bilgi sahibi olmanız ortada kalma olasılığınızı önemli ölçüde azaltır. daha fazla kriter için yakınlarda şöyle bir duyuru vardı, ona bakmanızı tavsiye ederim: eksiduyu.ru

3) bu kadar az muhatap olsanız bile böyle şeyler tamamen formalite. çok aklınıza takılırsa aradığınızda söyleyin böyle bir şey yapmama gerek var mı diye.
  • amugochi  (17.03.21 11:16:09 ~ 11:16:44) 
Sözleşmenizde yazar, mesela bizim kira sözleşmemizde en az 2 ay önceden haber vermemiz gerekiyor. Eğer 2 ay önceden haber vermezsem ve 1 ay sonra çıkacağım dersem, 1 ay da ceza ödeyeceğim yazıyor. Veya pat diye çıkarsam 2 ay ceza.

Bu bildirimi de mail mi atarsınız, telefonla mı söylersiniz, yoksa PTT'den tebligat olarak mı gönderirsiniz, tamamen sizin ev sahibinin insanlığı ile alakalı. İşi gücü olmayan psikopatın tekiyse tebligat göndermezseniz size o 2 ay için dava açar.

Yakın zamanda ev arama tecrübemiz oldu, bir kere kiralık dairelerin az olduğu iyi yerlerde böyle düşeş ve tarih olarak ucu ucuna denk getirip iyi bir daire bulmak çok zor. Nisan ayında bakmaya başlayacaksınız, daireleri favolere atop nereler kiralanıyor, nereler boş kalıyor inceleyeceksiniz falan... Biraz da şans...
  • malheiros  (17.03.21 11:28:55) 
ben tahliye sozlesmesi gibi bisey imzalamistim anlasarak ciktigimizi kanitlamak icin.

avukat arkadasimin tavsiyesiydi.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (17.03.21 11:30:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.