[]

Yüksek lisans

Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum bazen. Bazı arkadaşlarımın yaptığını görüyorum. Geride kalmak istemiyorum biraz.

Yüksek lisans için düşüncelerim şunlar.

1. Lisans eğitiminin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Makine mühendisiyim. Kendimi geliştirmeye devam edebilirim diye düşünüyorum. Zaten bilimi, araştırmayı seven biriyim. İlkokulda, 5. sınıfta elektromıknatıs yapmıştım kendim araştırıp. Lisans bana yeterli gelmiyor. NASA'da çalışan bilim insanlarını gördükçe motivasyonum artıyor.

2. Yüksek lisansın CV'mde iyi duracağını düşünüyorum.

Sorularım şunlar.

Yüksek lisans CV'mde gerçekten iyi durur mu? İleride büyük şirketlerde çalışma şansımı artırır mı? Akademisyen olma odaklı düşünmüyorum ama şansım olursa neden olmasın diye düşünürüm. Özel sektör için düşünüyorum daha çok.

Yüksek lisans yapmış olmaktan pişman olur muyum diye de düşünüyorum. Yüksek lisansın olumsuz etkilerinden bahsedebilirseniz güzel olur. Teşekkür ederim.

 
Sıkıntılı bir danışmanın olursa ya çok uzar ya bitmez. Bu süreç seni yıpratır.

Ders aşamasında da çok kasarlarsa iş ile beraber yürümez.

Eğer akademik düşünmüyorsan tezsiz yap.
  • Gabriel  (17.03.21 02:00:55) 
Cv dışında saydığın hiçbir şey yüksek lisans yapmak için sebep olamaz bence. Özellikle arkadaşların yapmış olması ve bilimi ve araştırmayı "sevmek". İnsan master sürecine girmeden tam olarak ne olduğunu anlamıyor. Ben sosyal bilimciyim, mühendislik alanını bilemiyorum tabii ki ama bu işin bir tez yazma süreci var ki cidden çok yıpratıcı bir şey. Yüksek lisansın mental yükü bambaşka. Ama diyorsan ki benim başarıyla ilgili bir kaygım olmaz, kafam rahat yapar geçerim onu bilemem. Lisansa benzemedigini söyleyeyim ama şimdiden.

Onun dışında cv'ni güçlendirir tabii ki.
  • Mossy  (17.03.21 02:01:05) 
Nasa'daki bilimadamlarını görüp gaza geliyorsan pişman olmaman daha olası. Diğer taraftan tamamen cvde nasıl gözükür diye odaklanmışsın o yüzden pişman da olabilirsin. Kariyerin ilerleyen dönemlerinde yöneticilik için uğraşırsın çabalarsın diye tahmin ediyorum. MBA yap gözün arkada kalmasın. Hem yüksek lisans yapmamış oluyorsun hem de pişman olma ihtimali çok düşmüş oluyor.


  • nickimin hakkini veremedim  (17.03.21 02:02:27) 
Bence teknik masterin en buyuk avantaji kartvizitte guzel durmasi, bana maas olarak bir artisi olmadi, tersine ilk isimi bulmami zorlastirdi (yurtdisi icin).

Simdiki aklim olsa teknik master yapmam. Hemen ise girerim, bir yandan calisirken bir yandan part time MBA cakarim eger cok cok okumak istiyorsam ki bence o bile sart degil.
  • cooperr  (17.03.21 05:46:17) 
Aynı senin bahsettiğin şekilde arkadaşlarımın alayının -yani yapmayanı hatırlayamıyorum-
yapmış olmasından kaynaklı ben de yapmak istiyorum çok çok uzun zamandır. 10 yıldır ha yaptım ha yapıcam kaldı gitti. İnsan bir taraftan benim başım kel mi diyor diğer taraftan çok da bir faydası esprisi yok neden yapayım ki diyor. sonuçta bu mantıklı bir gerekçe değil. Yüksek lisanstansa MBA daha mantıklı gelmeye başladı benim de son zamanlarda.

Ama şunu söyleyebilirim ki şu zamandan sonra tekrar ders kasmalı bir yüksek lisans bana mantıklı gelmiyor (bu benim için geçerli tabi). Özellikle artık bir sektörde yolunu kariyerini çizmişsen çok da etkileyeceğini düşünmüyorum yüksek lisansın.
  • va  (17.03.21 12:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.