[]

Avrasyaexpres nakliye tarafindan dolandirildik. Ne yol izleyebiliriz?

Bir ay once esyalari munihten turkiyeye tasimak uzere bu firmayla anlastik.
Ulkeler arasi nakliyat yaptiklarini soylemelerine ragmen eve taseron anlastiklari baska bir firma gelecegini ve esyalarin toplanacagini soylediler.

Gelen orta yas ustu bir amca ve oglu esya toplamadiklarini sadece almanya ici nakliyat yaptiklarini soylediler. Firmayla konusup tekrar esyalari toplattirdik. Toplama dahil aldigimiz fiyata anlasmistik cunku.

Firma tarafindan bize aktarilan surec:
1) 15.02 Pazartesi gunu alinan esyalar persembe yola cikacak
2) 19.02 Persembe gunu sorun oldu haftasonu cikacak
3) 22.02 Diger pazartesi esyalar yola cikti
4) 24.02 Carsamba esyalarin gumruge takildi covid sebebiyle tirlar araniyor
5) 26.02 Pazartesi Istanbulda olmak uzere cikti
6) 29.02 Pazartesi gunu soylenen persembe sakaryada olacak
7) 31.02 Esyalar cikmamisti aslinda hala gumrukte cikartmiyorlar
8) Bu tarihten sonra 2 hafta boyunca esyalar gumrukte diye oyaladilar
9) Konustugumuz yetkili aradigimiza mesgule atmaya basladi. Bugun baska bir firma yetkilisini aradigimizda esyalar daha turkiyede degil bulgaristanda dendi

Yani baya dalga geciyor adamlar. Bu konuda nasil bir yol izleyebilirim?

 
aranızda bir sözleşme ya da yazılı bir şey var mı?


  • co2s2  (16.03.21 16:10:43) 
Ic nakliyeyi ic nakliye araclariyla aldirmak cok normal bir durum.
Muhtemelen komple tir icerisinde 'parsiyel' olarak yuklediler sizin esyalarinizi, fakat bu kadar uzun surmesi normal gorunmuyor evet.
Raconu asagi yukari 10 gundur, tas catlasin 12 olsun.

Oncelikle, odeme islemlerini pesin mi yaptiniz?
Elinizde cikis yapildigina dair evraklar var mi ? Cmr olur, beyanname vs. ?
  • coksorumvarhiccevapyok  (16.03.21 16:51:47) 
@co2s2
var, sozlesmede covid nedeniyle surecin uzayabilecegi seklinde bir madde vardi. Bu zaten sorun degil, adamlarin surekli farkli sey soyleyip bizi yaniltmasi.

@coksorumvarhiccevapyok
normal evet aractan dolayi degil de olaydan habersiz baska firma gelmesi sasirtti beni.
Odemeyi teslimatta yapiyoruz dediler. Esyalari verince yarisi onden yarisi teslimatta dediler, biz de anlasmamizi gonderip teslimatta verecegimizi soyledik.
Esya paket sayisi ve tahmini metrekup uzerinden sozlesme imzaladik.
  • cagdassalur  (16.03.21 21:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.