[]

sizi rastgele bulup mülakata çağıran firmalar

şuan mevcutta köklü bir kurumsal firmada çalışıyorum fakat aynı zamanda iş de arıyorum. mevcutta işim olduğu için oldukça seçiciyim ve sadece iyi araştırıp kurumsallığından emin olduğum firmalara başvuru yapıyorum dolayısıyla başvuruma dair her arayan firmaya gidiyorum.

lakin şöyle bir durum var bazen tanımadığım firmalar beni kariyer sitelerinden bulup yarın görüşmeye gelir misiniz diye arıyor, böyle olunca da önce sizi araştırmam lazım diyemiyorum kekeleyip kalıyorum. dün birisi aradı mesela size 5 dakika sonra dönüş yapayım dedim, firmayı araştırdım iyi gibi geldi sonra görüşmeye gideceğim gün daha detaylı araştırdım ama bayağı merdivenaltı bir yer, arayıp iptal ettim hemen boşuna stres oldu.

siz nasıl yapıyorsunuz böyle durumlarda? açık açık sizi araştırıp öyle cevabımı vereyim mi diyorsunuz yoksa öylesine de olsa görüşmeye gidiyor musunuz?

 
Araştırıp öyle cevap veriyorum. Her çağırana gitmeye gerek yok. Bizim sektörde (it) zaten öncelikle telefon mülakatı oluyor.


  • roket adam  (16.03.21 15:22:16 ~ 15:22:35) 
bu iş biraz da kısmet işi.. hayatımın akış yönünü değiştiren işi tam da böyle bulmuştum.. pek mutlu olmadığım halde herhangi bir yeni iş için başvuru falan da yapmadan devam ettiğim eski işyerinde çıktığımız öğle yemeği arasında, elimde tepsiyle yarım yamalak konuşarak iş görüşmesi için randevulaşmıştık.. =)

uluslararası bir japon inşaat firmasının türkiye ofisiydi.. aşağı yukarı 15 yıl önce..
  • sahlanankoc  (16.03.21 15:23:06) 
Daha önce duymadığım bir firma ise arayana direkt "şu an çalışıyorum ama daha iyi bir fırsat olursa değerlendirebilirim. ben araştırayım, yakın çevreme sorayım sonra duruma göre haberleşiriz." diyorum. buna hayır diyecek halleri yok. sonra araştırıp beğenmediysem "şu an çalıştığım firmadan daha iyi bir yer bakıyorum" ya da "beklentilerimi karşılayan bir yer değil vs." diyorum.

Bir keresinde çalıştığım bölümün müdürlük pozisyonu için görüşmek istediğini söylemişti bir firma. Çok sıcak bakmıyordum büyük bir firma olmadığı için ama müdürlük de önemli bir adım olacağı için hemen olumsuz dönmedim. ikinci telefon görüşmesinde beni arayan ik'cı arkadaş cumartesi günlerinin de çalışıldığını söyledi. direkt olmaz demiştim. beyaz yaka cumartesi de gidiyorsa o firmadan cacık olmaz.
  • himmet dayi  (16.03.21 15:24:40) 
aktif olarak iş aradığım bir dönemdeyim, artık hiç kimse görüşmeye çağırmıyor, bütün görüşmeler online oluyor, o yüzden görüşmeden önce fikrim olmayan firmalar ile bile görüşüyorum, en kötü yarım saatim gitmiş oluyor.


  • benaslinda  (16.03.21 17:37:23) 
benaslinda +1

Nereden fırsat geleceği belli olmaz kafasındayım zaten evden çalışıyorum en fazla yarım saatim gider
  • mirty  (16.03.21 22:00:18) 
Ben eskiden iş aradığım dönemlerde arayan firmalara mail atmalarını istiyordum ki araştırdığımda olası bir çekince olurda nazikçe dönüş yapıp iptal ediyordum.

Bir de bazen arayan firmaların isimlerini falan anlayamıyorsunuz, o yüzden en garanti yol oluyordu benim için.
  • va  (17.03.21 13:05:59) 
Görüşelim dedikten sonra hemen başlanmıyor zaten. Görüşmeye kadar araştırıyorum, biraz da merak ettiğim için görüşüyorum. Tabii bu online görüşmeler için geçerli. Fiziksel olarak görüşme olacaksa şirketin iyi olması lazım.


  • jazzabel  (17.03.21 13:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.