[]

Coil Whine sesi hakkında

Merhabalar,

Geçenlerde Lenovo Ideapad Creator 5 marka ve modelli bir laptop satın aldım. Başlarda sorun sandığım ancak sonradan Coil Whine (bobin ağlaması, sızlaması) olduğunu öğrendiğim rahatsız edici bir sese sahip olduğunu gördüm özellikle bilgisayarda gece çalışırken sessiz bir ortamda. BU acaba bilgisayarı geri göndermek için bir sebep midir? Bu sese sahip olup da bilgisayarı geri gönderen biri var mıdır? Koşulsuz şartsız alıp tekrar 0 bilgisayar gönderiyorlar mı böyle bir durumda bu sese sahip olmayan?

Teşekkürler.

 
internetten aldıysanız ürünü 30 gün içinde iade hakkınız yok mu acaba?


  • sttc  (16.03.21 14:07:09) 
amazondan asus laptop almıştım. scroll yapınca sinir bozucu bi ses geliyordu dediğiniz gibi özellikle gece çalışırken ya da sessiz bir ortamda. bu sebeple iade etmiştim. yenisini gönderdiler. bu kez de açılmış kurcalanmış kutu ve bilgisayar söz konusuydu. yine iade edip bu kez paramı aldım. not: olay amerikada geçiyor. türkiye de nolur bilmem. ama bence kesinlikle göndermelisiniz. ve almak zorundalar. zaten internetten almışsınız. iade hakkınız var. coil whine çekilecek dert değil. hangi çağda yaşıyoruz.


  • kisa bisey olsun istemistim  (16.03.21 14:40:05 ~ 14:40:35) 
Aynı laptopun bir başkasında da olma ihtimali yüksek bana kalırsa. Aynı işlemci, aynı ekran kartı, serisi vs. de aynıdır muhtemelen.

Benim laptoptan da geliyor çok sessiz zamanlarda takınca rahatsız ediyor, o zaman da ya müzik açıyorum kısık sesle ya da işe vs. verince kendimi duymuyorum.

Siz bilirsiniz, internetten aldıysanız ve aldığınız yer HB gibi değil de Amazon gibi bir yer ise deneyebilirsiniz şansınızı.
  • chicha_v2  (16.03.21 15:19:11) 
hocam cw'nin seviyeleri var. dusuk orta yuksek diye. eger gercekten yuksek olduguna inaniyorsan iade etmeni tavsiye ederim. ama yeni gelecek olanda cw olmayacak diye bir kural yok elektronik cunku.


  • nibba  (16.03.21 15:22:02) 
Güç seçenekleri -> plan ayarlarını değiştir -> gelişmiş güç ayarlarını değiştir -> işlemci güç yönetimi -> en yüksek işlemci durumu -> "pilde ve prize takılı"
Bunların ikisini de %99 yap.
Bende iş yaradı, umarım sende de yarar.

Edit: Rica ederim, güle güle kullan.
  • wrench  (16.03.21 21:13:13 ~ 22:42:19) 
@wrench, hocam çok teşekkür ederim. %99 yapınca çok büyük ölçüde azaldı gelen ses.


  • cancoskn  (16.03.21 22:00:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.