[]

Akrabamız tarafından dolandırıldık ne yapalım?

Merhaba o kadar bunalmış durumdayım ki artık buraya dert yanmaya geldim. 4 küsur yıl önce babamın bir akrabası kredi çekmek için bizden evimizi istedi(adam müteahhit yeni bir site yapmak için kredi çekecekti ve üzerinde teminat için tapu falan gerekiyordu) babam 1949 doğumlu, son derece iyi niyetiyle gidip teslim etti tapuyu(adam 2 aylığına istemişti) gel zaman git zaman buraya kadar geldik. aile olarak da yoksuluz, ben çok uzun zamandır işsizim ve psikolojim harap durumda. Adam sürekli halledeceğim halledeceğim diye erteliyor artık telefonlarına da cevap vermiyor. Kardeşlerini aradım onlar da burunlarından kıl aldırtmıyorlar, diyorlar bizden mi sordunuz verdiğinizde. Velhasıl o kadar üzgün ve kahırlıyım ki anlatamam, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum. Ne yapayım?




 
tapuyu teslim etti derken üstüne mi yaptı yoksa teminat olarak mı verdi?


  • jelly bear  (15.03.21 22:30:57) 
@jelly bear direkt üstüne yaptı, yasal olarak yapacak hiçbir şeyimiz yok.


  • spartamed  (15.03.21 22:35:30) 
Çok geçmiş olsun demekten başka bir yol ve yöntem bulunmuyor maalesef.


  • paramolacak  (15.03.21 22:36:20) 
Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama kanıt niteliği taşıyabilecek herhangi bir yazışma kaydı vb olabilir mi acaba?


  • msb  (15.03.21 22:43:05) 
yazışma, sözleşme, telefon kaydı (biraz sorun olur) yok mu?


  • ankara06  (15.03.21 22:46:09) 
@msb @ankara06 hayır evi kendi ellerimizle gidip vermişiz, yasal olarak bizi haklı gösterecek bir durum yok.


  • spartamed  (15.03.21 22:48:48) 
tapu iptal davarları var. hata, hile, korkutma gibi şeyler sebebiyle devredilen tapuların iptali için dava açılabiliyor. bu işlerden anlayan bir hukukçu ile görüşün.

ama 4 yıl. çok beklemişsiniz. zaman aşımı olmuş diyebilirler.

ne kadar yakın akraba bilmiyorum ama sözü geçen aile büyükleri varsa araya koyun baskı maskı artık allah ne verdiyse.
  • uuth  (15.03.21 22:52:38) 
zaman aşımı olmadıysa paramı almadım diyin. banka hesabına para gelmediyse şansınızvar.


  • iddaaci  (15.03.21 23:06:47) 
ortada evin degerinde bir para akisi olmadıysa acilir diye düşünüyorum dava. ya da tapu satis iptali. moralinizi bozmayın ve uzman bi avukatla gorusun bence.


  • slalom  (15.03.21 23:22:09) 
yapacak bir şey yok üstat.baban tapuyu devretmiş.babanın akrabası ben ona evin bedelini nakit ödedim derse aksini ispatlayabilecek misin? bence avukata vs. boş yere para harcamayın derim.umarım akrabanız insafa gelir.


  • since1907  (15.03.21 23:28:39) 
bir avukatla görüşün isterseniz. Hata, Hile, Aldatma Nedeniyle Tapu İptali şeklinde aratıp bilgi alabilirsiniz internetten.


  • asbe  (16.03.21 00:15:51) 
Hocam avukat değilim ama 1-2 kere tapu işleriyle uğraştığım için şöyle bir bilgi edindim:

İki türlü tapu nakli mümkün:
1- satış
2- bağış

Babanız eğer evi bağış gösterdiyse yapacak maalesef hiçbir şey yok. Ama satış gösterdiyse ve karşılığında para almadıysa aslında suç işlemiş de oluyor diye biliyorum. Çünkü mal karşılığı satışta ödenen vergi/harç daha düşük oluyor.

Satışta para almadığınızı, cebren ve hile ile dolandırıldığınızı söyleyebilirsiniz açtığınız davada. Tabi bu da kesin çözüm değil. En azından bi senet sözleşme, tapu üzerine şerh falan koydurulsaydı.

Bir de akrabanızın bu krediyi aldığı kesin tarihi ve banka ismini sunabilseniz o da faydalı olurdu.

Abim de babanıza benzer durumla dolandırıldı, arsası gitti. Üzüldüm valla. Ama önce bir avukata danışın.
  • Unde bach canim  (16.03.21 01:37:26) 
Ya sizi üzmek istemem ama çok benzeri halamın başına geldi. Kredi çekeceğim üstüme tapu lazım demiş adam bu da vermiş tapuyı gidip. Bekle bekle gelen giden yok...
çok uğraştı avukattı mahkemeydi, bir bursa mitinginde gitti kendini paraladı Erdoğan a duyurdu sesini, erdogan kendi avukatlarından birini de görevlendirdi ama o ev yine gitti yine gitti.
Detayı hatırlamıyorum ama 4 el değiştirirse mi hak iddia edemiyordun nedir öyle bir şey vardı. Adam oradan yürümüş.
Sizde böyle bir durum yoksa kurtarılır belki.
  • somethinginthewayshemoves  (16.03.21 02:10:18) 
Hiç lafı kıvırmayacağım. Bu tür insanlara çözüm= şiddet


  • ayağiniza gelen overlokçu  (16.03.21 10:59:28) 
evi kendi elinizle vermişsiniz bu dolandırılma bile sayılmaz, geçmiş olsun.


  • nuisance  (16.03.21 15:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.