[]

şiddetli bilek burkulması

5 ay evvel düşüp ayak bileğimi şiddetli burkmuştum. anormal bir şişme vardı ve normalde ertesi gün filan basabilirsiniz, ben bir hafta basamadım (canım da hiç tatlı değildir, yani gerçekten basamadım.). burkulmayı takip eden yaklaşık 15 gün içinde 2 farklı ortopedist ve 1 fizik tedavi doktoruna göründüm. (düştükten hemen sonra hayvan gibi şişince acile gitmiştim.) doktorlardan ilk 2'si röntgen çekti (3.sü onların çektiği röntgeni inceledi) hiçbiri de mr çekmeyi gerekli bulmadı, elle muayene ettiler. bağlarda zedelenme, gerginlik var sadece dendi. son gittiğim ortopedist fizik tedaviye gönderdi, aslında fizik tedavinin verdiği egzersizler sayesinde ayaklanıp yürüyebilmeye başlamıştım.


fakat benim bu bileğim hala daha zaman zaman ağrıyor. şişliği elbette indi ama sağlam bileğimin inceliğine ulaşmadı. biraz yürüsem ağrıyor ve daha fazla şişmeye başlıyor. bileğimin çevresinde elleyince sertlik hissediyorum.


hayır gittiğim 4 doktor da ısrarla mr çekmedi, ne acayip normalde ota boka mr alalım derler.

pimpirik bir insan değilim, nefret de ederim ama boşa mı telaş oluyorum acaba? şu bilek bağlarına elleriyle bakmak yerine bir mr da çekselerdi ya... bağlar mı gitti, kıkırdaklar mı gitti valla hiç iyileşmeyecek diye tırsıyorum. normal mi hala bu şekilde hafif sert/şiş kalması ve ağrıması? başına gelen var mı? veya bir doktor? allah rızası için :D


bu arada özellikle son gittiğim ortopedist (fizik tedaviye gönderen) cidden çok çok iyi bir ortopedist. ailemde 3-4 kişinin ciddi ameliyatlarını çok başarılı şekilde halletmiş, güvendiğimiz bir doktor.

 
2 sene evvel ayak bilegimi burktum.Benzer sekilde iyilesmesi cok uzun surdu.Bir yili gecmesine ragmen tam olarak iyilesmeyince MR cektirdim.Turkiyede ve ALmanyada ayri ayri cekilen MR'larda doktorlar bir sey yok dediler.SU an keskin agri olmasa da uzun sure yuruyuslerde kendini belli ediyor.Zamana birakmaktan baska care yok sanirim.


  • turkuaz  (15.03.21 18:46:22) 
Zamana birak +1 yaklasik bir yil boyunca benzer sekilde ayagim agridi, hele sabah yataktan kalkinca bilegim bildigin tutulmus oluyodu basamiyordum agrisindan yere, doktora gittim en sonunda 6 aya gecer dedi, bekledim gecti cidden bi anda bitti nasi oldu anlamadim.

Ama aynı ayagimi iki gun once gene burktum ve basa dondum, duzeldikten sonra da ayagina dikkat et bi hasar kaliyor sanirim.
  • rayde  (15.03.21 19:33:13) 
@turkuaz @rayde

İlk 3 ayda fizik tedavi'nin verdigi egzersizleri harfiyen uyguladim ve sisligim (tamamen olmasa da) epeyce indi. Ama son 2 aydir bakiyorum daha fazla inmiyor, durdu. Ben de saldim yapmiyorum egzersiz filan. Egzersizi yapacak motivasyonum kalmadi acikcasi, ise yaramadigini hissettigim icin :(
Sorum su: siz ne kadar sure bileginiz ile fiziksel egzersiz yaptiniz?
  • invictae  (15.03.21 19:54:43) 
Ben 8 sene evel dizimi catlattim ve hala zaman zaman agriyor :) Bisiklet yok, kosu yasak vs. Sadece comelip kalkarken bile agriyabiliyor. Hatta dizlik falan takiyrum, o derece bi agri ki sonuclarim temiz. Fizik tedavi diyorum. Benim bulundugum kosullarda uymadi, kimse de git diye onermedi zaten. Hata oldu benim icin.


  • e mice  (15.03.21 21:34:45) 
ayrıca, kuzu dana farketmez kemik suyu.
geçmiş olsun

  • esref  (15.03.21 22:16:47) 
3 sene önce öyle bir burkulma yaşadım. İlk başta mr çekmiyorlar, röntgen ile baktılar. 1.5 ay sonra mr çekelim demişlerdi. O zaman burkulma anında ben bağların kopma sesini duymuştum resmen. Mrda da öyle çıktı zaten. 6 ayı buldu iyileşmesi. 1.5 ay koltuk değneği, 6 ay hareket kısıtlaması önerdi dr. Boza, kemik suyu, manda yoğurdu bolca yedim içtim. Ödem için ağrı kesiciyi 3 ay kullandım ağrım olmasa bile. Tam olarak 1 yılda falan tam performansa kavuştu diyebilirim.


  • curukturpkokusu  (15.03.21 23:01:45) 
@invictae, benim ALmanyada doktorum gecmezse git diye fizik tedavi yazdi bana ama usendim gitmedim


  • turkuaz  (17.03.21 15:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.