[]

kripto para, token vs..kazanilan para nereden geliyor?

1.000 lira basip 3 haftada 100.000 kazanan bir insan var diyelim. bu 99.bin lira kimin kasasindan yada cebinden cikiyor? babanneye anlatir gibi anlatir misiniz?




 
1000 lira basan adamın o coin'ine 3 hafta sonra 100 bin lira verecek bir keriz bulman lazım. işte o kerizin kasasından çıkıyor. yani o an en düşükten alan kişinin biçtiği ücrete göre şekilleniyor piyasa.


  • roket adam  (15.03.21 17:27:48 ~ 17:28:11) 
Birileri senin aldığın fiyatın üzerinden satın almaya ikna oluyor, bir başkası onun da üzerinden alıyor. Senin maliyetin 10 birim iken en son alan 100 birimden alıyor. Sen de bir sonraki gelene 101 birimden sattığında aradaki fark sana kalıyor.


  • chicha_v2  (15.03.21 17:29:22) 
dolar, altın, borsada kazanılan para ile aynı. doları 5 liradan aldın 7 liraya satarken aradaki fark nereden geliyorsa aynı yerden ( sen 7ye alırken birisi de 7ye satıyor)

1000 liradan 100bin liraya giden bir coini birisi 100bin liradan 1milyon liraya gider diye satın alıyor. sen bu kadar yeter diye satıyorsun bu kadar basit. alıcı ile satıcının anlaştığı rakam o coinin, dövizin, malın değerini belirler

kripto paralarda herkes aynı anda nasıl kazanıyor algısı var. herkes aynı anda kazanmıyor. herkes sisteme para yüklüyor. 10bin liram 50bin lira oldu diyor ama olan şey aslında teknik olarak adamın -10bin lirada olduğu. çünkü sisteme sadece para yatırmış, hiç para çekmemiş, karının cebine koymamış
herkes karını ve parasını çekmeye kalksa o coin dibe çakılır
  • asbe  (15.03.21 18:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.