[]

Kripto destek

Selamlar,
Kriptoya ciddi bir miktar yatırmak istiyorum ancak sistemi kuramadım. Amacım iki parçalı. Birincisi bilinen koinlerden 3-5 tanesine parayı koyup unutmak. İkincisi hoşuma giden yeni altcoinlere mümkün olan en erken dönem, mesela ico yaptıklarında yatırım yapmak. Bunun için nasıl bir sistem kurmalıyım ileri seviye yardımınıza ihtiyacım var. Sırf siteler gerekli süreçleri belirtmiyor, komisyon vs. bilgisini açıkça yazmıyor diye ya da yanlış transfer ettim veya işlem o şekilde yapılmıyormuş hadi tüm işlemleri geriye alalım diye binlerce dolar zarara girmek istemiyorum. Bu arada elimde ledger var, mümkün mertebe saklamada bunu kullanmak istiyorum. Oradan mesela coinify üzerinden alınabilir gözüküyor ama kredi kartından kaç para komisyon aldıkları bile belli değil. Araştırdım sitelerine baktım, yok, inanılmaz. İki gündür binance'i araştırıyorum resmen sitesine gerekli hiçbir bilgiyi yazmamışlar. Siz nasıl güvenip gönderiyorsunuz bu şirketlere paranızı? Yok mu şöyle ledgerı da tanıyan defi bir program, kurup gönlümce her koinde doğrudan hard wallet'a p2p işlem yapayım? Bu işin böyle olması gerekmiyor muydu?



 
her bilgi var da siz bulamamışsınız. Her site trading komisyonunu da yazar, withdraw ücretleri de listeli olarak vardır. Kimi garip siteler deposite bile para kesebilir, ama o bile sitelerinde faq kısımlarında belirtiliyor.

ledgeri tanıyan defi --> uniswap. Bakmadım ama pancakeswap'da tanıyordur herhalde. Biri ether diğeri bnb ağı tabii. Uniswap'te al sat yaparken bile 70-80 dolar fee ödersiniz ether ağından dolayı. Decentralized olduğu için sabit bişey yok diğer borsalar gibi, al/sat derken metamask açılınca son aşamada görürsünüz onu.

ICO yatırımı için bu bilgisizlikle hiçbir şey yapamazsınız. Ki şu an çılgınlık var, whitelist alamıyorsunuz. Çok paranız varsa haberleşip pre-sale ayarlayabilirsiniz belki ama risk işte, hangi projeyi nasıl seçeceğinizi biliyor musunuz?

Bilinen coinlerden alıp unutmak için de yanlış zaman aslında. Geçen yıl yapsanız süperdi. Şimdi alsanız -eğer geçmişteki gibi olursa- bir noktadan %70 düşecekleri kesin gibi. Henüz altrally başlamadı btc dominance çok yüksek fakat yine de, alıp takip edip gerektiği yerde satmanız lazım bana kalırsa.

edit: herhangi bir borsadan istediğiniz coini alın, ledger live'dan ether veya bitcoin deposit adresinize bakın oraya gönderin. Kredi kartı falan olmaz, çok komisyon verirsiniz.

ERC20 tokenlar -->ether wallet
diğer kendi ağı olan tokenlar için onların app'ini kurmanız lazım ledger'a. Mesela neo için ledger'a neo app'ini indirip sonra bakmak için de bilgisayara Neonwallet veya O3 kurup onunla bakabilirsiniz. Önce ledger ve süreçlere de bir hakim olun, atıyorum 10 bin dolarlık bilmemne coininiz varsa önce 100 dolar transfer edip bi bakın geliyor mu. Sonra gerisini yaparsınız. Bilmediğiniz bir şeyde önce küçük denemeler yapmak en iyisidir.
  • nhk ni youkosu  (15.03.21 16:00:22 ~ 16:04:06) 
Bak Hocam örnek bile verdim, coinify'da kredi kartı komisyon ücretleri yazmıyor dedim. Madem bilmediğimi iddia edeceksin, aç yanlış olduğumu göster bari. Cevap için teşekkürler. Uniswap sadece eth gözüküyor, başka zincirler yok, nereye nasıl para yükleyeceğim, kaç transfer yapacağım ve komisyon oranları açık değil. İstediğim portfoyü aldığımda ne kadar masraf yapacağım belli değil yani. Altcoin amacımı da çözmüyor. Yani hiçbir soruma cevap vermiş olmadın aslında.


  • osssy  (15.03.21 16:15:22) 
üye girişi yapıp KYC gerçekleştirip (kimlik göndermeniz gerektiğini biliyor muydunuz?) al diyince görünecektir bunun sebebi de büyük ihtimalle duruma göre değişen ağ fee'leri vs.

ne kadar centralized--> o kadar net fee
ne kadar decentralized(uniswap gibi)--> ağ durumuna göre bugün 30 dolar öderken yarın 300 dolar fee çıkabilir. Şaka yapmıyorum bu rakamları gördüm.

help.coinify.com
örnek görsellerde %3 kart komsiyonu diyor +ağ için gerekli fee, binance'te papara için %1 mesela.

Kredi kartı hiç istenmeyen, en pahalı yöntemdir. Çünkü cashback gibi şeyler şirketi zora sokar (sizden kriptoyu geri alabilme şansı yok çünkü).

Btcturk, Binance vb.ne para yatırarak yapacağınız işlemlerde de al sat komisyonu bellidir mesela.
www.binance.com
pro.btcturk.com

"İstediğim portfoyü aldığımda ne kadar masraf yapacağım belli değil yani."
bu banka değil. Henüz yeni gelişen bir ortam ve büyüklüğe adapte olmakta bile zorlanıyor. Ethereum ağında eskiden 3 gwei'ye 0.005 dolara atıyorum para gönderebilirken, şimdi 100 gwei'den aşağı zor düşüyor. Sizin beklediğiniz netlik bu ortamda yok.

Fakat şu var, işlem yapmadan metamask veya ne wallet kullanıyorsanız, o size soracak ve onaylamanızı isteyecek. Onaylamazsınız olur biter.

"kaç işlem"
bu önemli bir soru. Ama yine örnek video bakarak veya okuyarak bulabilirsiniz. Kimse annesinin karnında öğrenmediği gibi çok açıkça her yerde de anlatılmıyor doğru. Mesela decentralized borsalarda önce "o tokenı satma izni" vermeniz gerekiyor ether ağında(diğer ağları bilmiyorum), sonra işlemi gerçekleştiriyorsunuz ikinci bir fee gidiyor.

Başka zincirlerden kasıt ne? Her zincirin kendi defi borsası olabilir, neo için switcheo ve demex var, wanchain için wanswap finance var, bu coinlerin telegram gruplarına girip sorabilirsiz. Websitelerine bakabilirsiniz.

Fakat genel mantık olarak burası size uymayacak belli. Hiçbir şey sandığınız kadar net değil, ama bir yandan da tüm bilgiler ulaşmak isteyene çok açık. Sadece hepsi decentralized bilgiler bile illa coinin sitesinde olmayabilir *swh. Medium sayfalarında dolaşmanız gerekebilir, telegramda keywordler aratıp bakmanız gerekebilir vs. vs. Bu fee vb. konular ilk sizin aklınıza gelmediği için gruplarında aratırsanız büyük ihtimalle cevapları bulacaksınız.

Mesela binance en açık borsalardan biridir, öyle ki kriptoparaları sıfırdan anlatan akademileri bile var. Siz onunla ilgili bilgi bulamadım diyince ben siz bulamamışsınız dedim. Çünkü cidden en ummadığınız coinin bile açıklaması var binance'te. Fee'ler, margin trading, short vb. her türlü şeyle ilgili video açıklamalar bile var. Eski normal borsaları veya şimdiki decentralized borsaları görünce kilitleniyorsunuz tabii anlıyorum.

sonuç olarak, her şey net olduğunda herkes zaten basitçe girebilecek, her şey daha regüle edilmiş ve oturmuş olacak. Şu an bu ortamdan faydanlanmak istiyorsanız biraz zaman harcamanız gerekiyor evet.

edit: örneğin bugün pancakeswapla ilgili bir DNS hack olmuş. Ledgerı olanlara bir şey olmaz ama sahte siteye key giren vs. olursa hacklenir gider.
twitter.com
Bunu bile takip etmek lazım.
  • nhk ni youkosu  (15.03.21 18:55:32 ~ 19:01:30) 
Teşekkürler. Bu decentralized bilgi diye geçiştirilecek bir konu değil ama. Adam ben borsayım diye çıkmış, yetmemiş kendi parasını basmış onu ittiriyor her yerde, keklik gibi senden fotoğraflı belge çekmeni bekliyor ama şirketin sorumluları kimler, hangi bankalardan kaç para komisyon istiyor bunları sitesine özellikle yazmamış ve yazdıkları dökümanları sırf görüntü olsun diye stajyere yazdırmış, sonrasında orada yazmayan farklı şeyler istiyorlar. Ya da adam en iyi hard wallet yaptım diyor ama tüm kullanıcılarının bilgilerini çaldırıp bunu küçümsüyor ya da kullandığı iş ortağı satıştan ne kadar komisyon aldığını yazmıyor. Bir diğeri fiyatları yazmamış ama fiyatları görmek için kimlik bilgileri vermek gerekiyor. Bir diğeri şirketin bulunduğu yerdeki resmi ismini ve adresini bile yazmamış. İş yapmayı bilen biri bu şirketlerde çok net ahlaki sorun olduğunu görür. 10 sene önce de bu sebeplerle girememiştim, 10 senede açıkçası hiçbir ilerleme olmamış. Halbuki bu kadar yatırıma kısa sürede çok güzel sistemler oluşturulabilirdi.
Bu arada Bisq diye bir şey gördüm o hoşuma gitti ama onun da kullanıcısı az sanırım, fazla alım satım imkanı yoktu.

  • osssy  (15.03.21 20:05:29) 
giriş için binance'yi öneririm. bitcoin denince akla gelen 1. sıralamadaki dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. alım satım yaparken %0.1 komisyon ücreti var. üye olurken (referans kimliği) bölümüne "19916261" bu kupon kodunu girerseniz komisyon ücreti %0.08'e düşüyor. veyahut
bu " accounts.binance.com " kupon linkinden üye olursanız alım satımlarda %20 indirim oranından faydalanabilirsiniz.

  • heart-collector  (29.04.21 04:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.