[]

Yargı mensuplarına bir soru

Sözlük ortamında kadın bir yazar arkadaşım 2019 yılında tv lerde çıkan bir kadın hakkında hakaret içerikli entri girmiş. Kadın da bununla beraber 7-8 yazarı şikayet etmiş savcılığa. 2 yıl önceki şikayet için daha yeni karakola çağrılıp ifadesi alındı.

Arkadaşımın sabıkası yok. Bu hakaretler için suçlu bulunursa hapis yatar mı yoksa paraya mı çevrilir? Paraysa yaklaşık ne kadar ceza gelir? Tşkler.


 
hapis yatması mümkün değil. para cezası alır en fazla ve 5 yıl içinde tekrarlarsa hapis cezası olur.


  • jelly bear  (15.03.21 15:33:55) 
Hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.

İnternet veya sosyal medya üzerinden işlenen hakaret suçları aleni işlendiğinden, aleniyet nedeniyle hakaret suçu cezası 1/6 oranında arttırılacaktır.

Sabıkası yoksa HAGB verilir. (bakınız hükmün açıklanmasının geri bırakılması)

Arkadaşına söyle hagb alacak fakat aldığın günden sonra asla ve asla bir suça karışmasın 5 yıl. Biri sağ yanağına vursa sol yanağını dönsün buna niye vurmadınız diye :) abartmıyorum bak o derece yani.
  • infernalcadre  (15.03.21 15:35:54) 
şu öğrencinin saçını çeken öğretmen kadın mı :)


  • teritori  (15.03.21 15:45:34) 
hakaret suçu uzlaşmaya tabi olduğundan suç sabitse önce bir uzlaştırmacı uzlaşma teklif edecek her iki tarafa da. uzlaşma sağlanırsa (karşı taraf bir miktar para talep edebilir) direk takipsizlikle sonuçlanır. sağlanamazsa dava açılır. sonrası hagb gibi duruyor. ama sarf edilen sözler nedir bilemediğimiz için kesin hagb olur diyemeyiz.


  • Improbable  (15.03.21 17:28:05) 
Ben bu adalet sistemini anlamıyorum. 5 yıl içinde tekrar suç işlerse hapis yatarmış falan. O zaman 75 sabıkası olan insanlar nasıl dışarıda geziyor?

Sözlükte hakaret etti diye yazar olan bir avukatı da mahkemeye vermişler. Para istemişler, o sayfada yorum yapan yazarlara mesaj atıp asla para vermeyin en fazla hagb çıkar suçunuz yoksa diye mesaj atıyordu. Sağ olsun kendisi.
  • gelmeistemem  (15.03.21 17:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.