[]

20 yaş dişi - cerrahi operasyon - sonrasında nelere dikkat edeyim?

Yalnız yaşıyorum. Birini ya da ikisini aynı anda çekecek. Sonrasında kendi başıma neler yapabilirim nasıl toparlarım. Tüyoları var mı? Öncesinde kap kap çorba falan yapayım dedim yemek yemeye başlayınca onlardan yerim.

Başka?


 
Biraz yüksek yastıkla yatmaya çalışın uyurken. Patates püresi, meyveli yoğurt, tanesiz çorbalar, meyve suyu, meyve püreleri bunları yiyebilirsiniz. İşlemden sonra ikinci gün dişlerimi fırçalamaya başlamıştım ben, mikrop kapmaması önemli. Genelde ilk gece şiddetli sancı oluyor etkisi git gide azalacak, ilk gece için acı eşiğiniz düşükse doktordan ağrı kesici iğne de isteyebilirsiniz acilde yaptırmak için, bana gerek kalmamıştı cataflam içerek atlattım ilk geceyi. 5 6 gün sonra da yemek yemeye başladım. Şimdiden geçmiş olsun.


  • infj.  (15.03.21 13:17:12) 
bence sanıldığı kadar korkunç değil.
aşırı canı tatlı biriyim. bir 20lik ameliyatımda (dikişli) aynı gün akşam 10 saatlik yolculuk yaptım, normal devam ettim.
diğerinde (düz çekim) bir ki günde geçti ağrısızı sızısı.
bilindik şeyler, çok konuşmayın sevdiğiniz püreli şeyler hazırlayın. gargara yapın, su için bol bol. uyuyun dinşenin. biraz ağrı kesici antibiyotik 3. gün normal hayata dönersiniz en geç. bir de belki dr kendisi aprı kesici iğne yapar. o normal haptan daha uzun süre sizi idare eder. bu da bi çözüm.
  • rewlack  (15.03.21 13:29:28) 
tükürme +1

kan gelirse yutman gerekir
  • fezagezgini_4  (15.03.21 19:05:51) 
Gömülü diş ise ağrıma ihtimaline karşı anestezinin etkisi geçmeden mutlaka bir ağrı kesici için. İlk birkaç gün ağzınızdaki kanı yutmanız gerekiyor çünkü çekilen yerde oluşan pıhtı için bu önemli eğer tükürürseniz pıhtıya zarar verirsiniz bu da iyileşme sürecini geciktirebilir. Bu süreçte yüksekte yatmanız da oldukça önemli ve ikinci günden itibaren dişlerinizi fırçalamaya çalışın. Bir de en önemlisi ilk gün mutlaka buz kompres yapın yalnız direkt buzu koymayın yanağınıza temiz bir havluya sararak yaparsanız iyi olur, şişmeyi ve morluğu azaltır.


  • obsesif kadin  (15.03.21 20:05:08) 
agri kesici icmek icin agri olmasini beklemeyin. doktor onumuzdeki 5 gun gunde 2 kere (salladim) bu hapi ic tarzi bir sey soyleyecek. Onu soyledigi gibi icin agri olmasa da.

Diger nokta, bana operasyon sonrasi tek basina toplu tasimaya binme denmisti. Arkadasim gelip alip eve goturdu.
  • hot potato  (15.03.21 21:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.