[]

Network ve IT iş imkanları?

Sizce sertifikalarla mı yoksa bir yüksek lisansla mı ilerlemek mantıklı?

Daha önce bu alandaki tecrübem ev, yakın çevre ve packet tracer ile sınırlı. Kendimi tüm gücümle geliştirmeye çalışıyorum, Udemy kurslarıyla CCNA'e hazırlanıyorum.

Sizce network için ilerlenebilecek en iyi durak neresi? (Siber güvenlik ya da Bilgi güvenliği vb.) Örneğin yazılım sektörü için Veri Bilimciliği şuan çok revaçta.

Yarın bir gün yurtdışına gitmek istersem iş tecrübesi yabancı dil hariç sertifikalar mı daha etkileyici olur yoksa iyi bir üniversitede (Koç, Bilkent, Özyeğin vb.) bir tezsiz yüksek lisans programı mı?

Ve tabi ki Linkedin problemim var. Mühendislik olsa da alakasız bir iş yapıyorum ve ihtiyacım olmadığı için bu platformu hiç kullanmadım (0 connection :( ) ama bilişim için çok önemli olduğunu biliyorum. Yalan yanlış tecrübelerle bilgilerle background oluşturmak da istemiyorum. Linkedin ile ilgili ipuçları da verebileceğiniz ipuçlarına da açığım.

 
Yüksek lisansı salla, bu iş pratik işi.
Öncelikle ingilizcen ÇOK İYİ olsun, eğer bu alanda eksikliğin varsa önce mutlaka onu çöz.
Sonrasında network sertifikalarını öneririm (CCNA iyi bir başlangıç)
+ olarak az da olsa scripting öğrenirsen çok işine yarar, linux bash scripting, powershell, python vs.

İlerlenebilecek en iyi durak --> siber güvenlik. Şu anda en çok adam açığı güvenlikte, o yüzden düşük tecrübeliler için bile en yüksek maaşlar da orada diyebiliriz. mesela daha mantıklı. Tavsiye olarak da türk telekom, beyaznet, innovera, turkcell, bilge adam, cyberwise gibi firmaların yeni mezun programlarına katılmanı öneririm. Practice makes perfect.

Linkedin için ipucu: bir profil oluştur, tanıdıklarını ekle, tanımadıklarını follow et. atıyorum git fortinet'te manager'ları arat, onları takiple. Zaman içerisinde feed'den yorumlarla insanlarla arkadaş olursun zaten. Öğrendiklerini anlattığın bir blog aç, o blogu paylaş, içerik üret yani.

Yurtdışına gitmek istersen de uluslararası "teknik" sertifikalar (ccna, ccnp, cissp vs gibi) her zaman daha geçerli olur.
  • roket adam  (15.03.21 13:34:55 ~ 13:40:59) 
Yasin 29'dan kucukse isbankasinin ilanlari var su anda. Giris seviyesi eleman ariyorlar, siber guvenlik alaninda da araniyor. Yurtdisi icin sertifika / yl'den ziyade is tecrubesi daha onemli olur. Network / guvenlik alaninda once is tecrubesi sonra da sertifika one cikiyor.

Not: giris seviyesine 7-8 veriyolar sanirim net olarak
  • fakyoras  (15.03.21 13:41:08 ~ 15:20:27) 
yüksek lisansı boşver. hiç bir işe yaramıyor :)

ccna bence iyi bir başlangıç. ek olarak forti veya sophos sertifikasyonlarına da bir bak derim. hattan forti nse-2 ye kadar ücretsiz diye biliyorum. tabi makbul olan nse-4.

bu işin geleceği bilgi güvenliği. o yünde ilerle. yazılmış ama bende yazayım. 3-5'e bakma bir yere junior olarak gir tecrübe kazan.
  • delidir yakalayin  (15.03.21 15:08:12) 
Ccna networkun alfabesi. Olmazsa olmazı yani. Bunu alıp öğrenip sonra core network, güvenlik alanları, ses alanları vs kırılım yapabilirsin.


  • the real brad pitt  (15.03.21 17:38:53) 
Selamlar,

2011'den beri sektörün içindeyim networkten siber güvenlik içerisine doğru evrilen bir kariyerim oluştu zamanla. Sertifikalar bana hem üreticinin hem de kullanıcının kendisini pazarlama taktiği gibi geliyor. Adamlar sertifikadan dünyanın parasını kazanıyor, bende 3 tane üreticinin sertifikası var ancak hepsi expire durumda zira sürekli para vermek can sıkıcı ve işin yoğunluğundan oturup çalışmaya artık vakit kalmıyor. Dumpları ezberleyip sertifika sahibi olan bildiğim çok insan var. Sertifikanın şöyle işe yarar 1- Karşında işten anlamayan ve işe alım yapan birisi vardır, 2- işe alacak firma ihale şartlarını sağlaması için sertifikalı adam arıyordur.

Arkadaşların da dediği gibi tecrübe ve dil en önemlisi çevre zamanla oluşur benim tavsiyem her işe dokunmaktansa bu alanda zevk aldığın bir konunun tüm yönlerini bilmen siem olur waf olur pentest olur vb.
  • mirty  (15.03.21 22:19:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.