[]

yurtdışına çalışmaya giden kişiler

Arkadaşlar,
türkiye'de iyi bir lisede okumanın Almanya'da veya Amerika'da üniversite okuyacak veya çalışacak birisi için herhangi bir artısı var mıdır?

Üniversiteyi yurtdışında okuyacak bir kişi için senelik 70.000 TL ödemenin bir mantıgı var mı? Gereksiz bir yatırım mı, yoksa olsa harika olur mu?

Örnek lise şişli terakki olarak düşünebiliriz.

 
şişli terakki olarak değil de alman, fransız ya da italyan liselerinde okursan yurtdışında üniversiteye girerken sanki oranın lokal öğrencisiymiş gibi direkt yerel öğrenci kontenjanından girebilirsin. mesela alman okullarında abitur yapma imkanın oluyor, almanyada lise bitirme sınavı abitur, üniversiteye girerken çok yardımcı oluyor. ama türk okulunda okutacaksan bence çok manası yok.


  • roket adam  (15.03.21 10:21:40) 
almanya veya avusturya'da okumak için de Türkiye'de herhangi bir üniversitenin ilgili bölümünü kazanmak ve kazandı belgesi ile almanya ve avusturya'da üniversitelere kayıt olabiliyorsun.

Yani bu abitur vb de bi dereceye kadar, şişli terakki'de ve toplamda 50 okulda IB diploması ile de bu saglanıyor olsa gerek diye düşünüyorum, tabiki de alman vb liseler harika ama kazanması da bir derece zor.
  • liberal  (15.03.21 10:26:21) 
yabancı liselere gidecekseniz aşırı bir artısı var, evet. (ayrıca yeterli puan almak gerekiyor) üstelik bu liseler için paranız yoksa ancak yeterli paunınız varsa tam burs sağlayabiliyorlar çünkü fonları yeterince dolu. robert kolej, saint joseph falan...
artısı uluslararası bakalorya diploması vermesi. ve tabiiki çok iyi yabancı dil öğretmeleri.
koç özel ve enka da buna dahil olabilir ama emin değilim.

bunun dışında da iyi lise, pahalı lisenin artısı;
1. vizyon
2. yabancı dil olur.
yoksa yabancı lise olmayan tüm türk liselerinin uluslararası bir bilinirliği yok. ted, istek, doğa ayarında bir yere gidecekse bir parça burs bulmaya baksın, devlet liseleri artık sizin bizim zamanımızdaki gibi değil aşırı leş.
70.000 çok olmayabilir bütçenize göre ama daha az paranız varsa, ortayı bulmak gerek.

yoksa (geçerliliği oluyor mu bilmiyorum da) açık liseye de gidebilir amann nasılsa başka bir ekol görecek, tr.de kalmayacakki diyerek. olay o değilki..
  • rewlack  (15.03.21 12:57:50 ~ 12:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.