[]

Kombi Borusu Önüne Klima Ünitesi

Selam

Balkonun mevcut hali ekteki gibi.
Kombi borusunu az daha içeri kaydırıp, klima dış ünitesini borunun önüne almak istiyorum. Böylece balkonu daha efektif kullanabiliriz.

Bunu yapmak mümkün müdür teknik olarak?

Not: ölçü olarak sıkıntı yok. Sığıyor.
Not 2: klima ünitesini balkon dışına alamam. Yasak.

 
Kombi bacasıyla oynamadan, klima dış ünitesini yukarı alabilirsiniz. Dış ünitenin bastığı konsolları biraz uzatırlar ve uç kısmından da tavana tij atıp sağlamlaştırırlar. Ama çok da yukarı falan aldırmayın, bakım-arıza olunca gelenler müdahale edemezler.


  • malheiros  (15.03.21 10:13:05) 
@malheiros: klimanın o ayaklarında 3 cm'lik bir pay var. bacanın önüne almak için ~20 cm ileri almak gerekiyor. ağırlığı güç noktasından bu kadar fazla kaydırınca sorun olmaz mı taşıması açısından. kafamıza düşmesin sonra :)


  • teritori  (15.03.21 10:18:37) 
kombi bacasını yerinden oynatacaksanız mutlaka uzman servislere yaptırın bu işi.. baca işi tehlikeli.. sonrasında dış üniteyi yukarı aldırırken de çok dikkatli olun, bacaya kesinlikle dayanmasın, hatta değmesin bile.. arada en az 3-5 cm mesafe olsun.. eğer bacaya değerse dış ünitenin titreşiminden dolayı baca oynayabilir zamanla, tehlikeli işler.. daha geçen gün bu yüzden (baca dışarı çıkış yerinde oynayıp yerinden çıktığı ve ev sahipleri bunu farketmediği için) bir aile zehirlenerek vefat etti..

bazı kombi ve doğalgazlı su ısıtıcılarında bununla ilgili emniyet sensörleri var.. baca doğru monte edilmediğinde gazı kesip arızaya geçiyor.. ama bu sistemi taşımayan cihazlar da yok değil.. her halükarda risk almak anlamsız..

bu arada bacayı içeri doğru çekecekseniz camı da değiştirmeniz gerekecek gibi görünüyor, farkındasınız değil mi..? çıkış noktası geriye geleceği için mevcut delikten dışarı veremeyeceksiniz bacayı çünkü..
  • sahlanankoc  (15.03.21 10:18:52) 
@sahlanankoc: ben de tam bu yazdıklarından dolayı önden bir sorayım dedim. ona göre servis çağıracağım hem klima hem de kombi için ayrı ayrı.

cam konusunun farkındayım evet, mecbur yeniden delinip eski yer bir şekilde kapanacak ya da komple yeni cam takılacak.
  • teritori  (15.03.21 10:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.