[]

Bilgisayarın gri ekranda bekleme problemi

Bilgisayarım toshiba marka almanyadan alınma i5 işlemcili muhtemelen 2009 yılına ait bir bilgisayar.

İçinde daha önceden almanca windows 7 yüklü olduğu için satın aldıktan sonra önce windows 8.1 daha sonra da windows 10 yükledim ama iki versiyonda da şöyle bir problemi var:

Bilgisayar ilk ekran driverı yüklenmeden önce sorunsuz açılıp kapanıyor. Fakat ekran çözünürlüğünü artırma işlevi olan driver yüklendikten sonra bilgisayarı tam kapatıp açınca ekran bir zaman sonra gri ekranda kalıyor. Hazırda beklet’e alıp tekrar açınca düzeliyor ve tamamen açılıp normal kullanıma geçiyor. Dediğim gibi bu windows 8.1 ve windows 10 yüklenince başladu. İlk aldığımda kendi sürümü windows 7 de yoktu fakat o da almancaydı. Kullanamazdım.

Harddiskten şüphelensem de (sesler geliyor) nasıl bir ilişkisi olabilir diye düşündüm. Ayrıca güncelleme falan gelince, yapmaya başlayınca yine gri ekrana geçiyor. Bir zaman sonra düzeliyor.

Soru: problemi nedir nasıl düzeltilir?

 
@twelfth bakındım ama kesin çözüm bir sebep bulamadım.

Sorunum tam olarak şu ama videodakinin yaptığı saçma şayden bile medet umdum olmadı haliyle youtu.be
  • neysene  (15.03.21 11:38:51) 
bazı driver sürümleri enteresan şekilde sorunlu çalışabiliyor.

ekran kartının sayfasına girip modeline göre hangi win kullanıyorsan driver'ını ara. win 8.1 driver'ına girdiğinde birden fazla driver varsa sende kurulu olmayanları dene.

bende de benzer eski bir sistem var stremio'da film izlerken sapıtıyordu en son driver kuruluydu, bir öncekini kurunca alet normale döndü. kolay gelsin.
  • makbur  (15.03.21 15:36:22) 
@makbur
Sürümü kaldırdım ekran çözünürlüğü vga oldu ama problem düzeldi fakat o kadar sürüm denmeme rağmen hepsi aynısını yaptı. Win 7 ye dönüp uyumlu bir sürüm yüklemekten başka çare yok anladığım kadarıyla.

  • neysene  (16.03.21 10:51:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.