[]

İnternet drop'ları ispatlama?

Aldığım internet sürekli kopuyor bu kopmaları ispatlamak istiyorum, bu yüzden internet bağlantısının hızını takip edip kopmaları gösterecek bir tool ya da bunu yapan online yere ihtiyacım var, önerilere açığım?




 
İnternet hızı sürekli ölçüm halinde olan bir şey degil. Bunu takip edebilmek için sürekli maksimum değerde download yapılıyor olması lazım. Bu da interneti kullanılamaz hale getirir.

Şöyle düşün. bi arabanın maksimum hızı saatte 220 kilometredir. Sen servise "bazen 120'yi geçmiyor" dersen ve bunu ispatlamak istersen sürekli 220 km/sa ile gitmeye çalışman gerekir. Örnek biraz garip oldu ama internet hızı da aynı mantıkta ilerliyor. Sen karşı serverdan bir şeyler indirdiğin sürece ağ aktif olur. Sürekli bir 100 MBit akış hali yok yani. Dolayısıyla bu takip edilemez. Takip etmek istersen de sürekli download yapman gerekiyor. O zaman da başka işleri yapamazsın.
  • himmet dayi  (15.03.21 01:10:36 ~ 01:11:45) 
Şurda uzun süreli test yapan bir program var, yalnız sitenin güvenilirliğini bilemem:
startrinity.com

  • mikro patlama  (15.03.21 01:40:24) 
modem arayüzünde system log'tan takip yapılabilir. landan kim bağlandı, wifiden kim girdi çıktı. mesela kontrol için şimdi arayüze girdim son log satırı bu.
2021-03-15 02:15:50 WEB: User [admin] logged in from [192.168.1.8] via WEB

  • phonex  (15.03.21 02:17:41) 
Network’e kabloyla bağladığınız bir cihazdan timestamp’li ping atıp bir text dosyasına yazdırabilirsiniz. Ayrıca speedtest uygulamasının client’ı var. Rahatlıkla zamanlanmış bir görev yapılabilir.


  • ned flanders  (15.03.21 08:15:42) 
Mevzu kanitlamak use modem loglariyla yaparsin anca.


  • rm  (15.03.21 08:35:26) 
Windows tuşu ve r'ye bas, arama kısmı gelicek oraya cmd yaz, açılan ekrana şunu yaz enter yap. ping 8.8.8.8 -t

Timeout hatası gördüğünde bağlantın kopuyor demektir. 1-2 dakika boyunca bu sürsün, o sırada video çek. Kopmayı ispat edeceğin merci servis sağlayıcısı ise videoya da gerek yok, "bunu yaptım her 5-10 pingde Timeout hatası veriyor" desen ikna oluyorlar.
  • Jux  (15.03.21 09:44:49 ~ 13:21:17) 
aynı şekilde vpn üzerinden şirktetin ağına bağlı çalışırken günde 8-10 kez kopma oluyor fakat bu kopmalar anlık olduğu için vpnden kopuyorum,internet bağlantısının kopmasını ilgili iss göremiyor.


  • slogan bulamadik  (15.03.21 13:07:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.