[]

Sıcak suyun hemen bitmesi sorunu part 2

Selamlar. Daha önce yazmıştım, banyodaki elektrikli su ısıtıcısı ısıtıyor, ayarladığım dereceye geliyor ama daha 1. şampuanı temizlerken soğumaya başlıyor. 4-5 dakikalık duşun sonunda en sıcaktayken ancak ılık su geliyor. Şu anda 70 dereceye getiriyorum ancak yetiyor. Bikaç ay önce 60 derece falanken rahatça yıkanıyordum hatta 2 kişi arka arkaya bile yıkanıyorduk.

Neyse burada ve başka yerlerde çözüm olarak içindeki kireç ve ufak taşların birikmiş olabileceği, temizlenmesi gerekeceği yazılmıştı. Ben de ev sahibine söyledim, tesisatçı geldi. Dedi bu kombi yeni daha 1 yıl olmamış. İçinde birikmiş olması imkansız dedi. Musluğun ucundaki perlatörlere baktı bak dedi kireç olsa burada da olur buralar temiz dedi. Bişey yapmadan gitti. Anca servisin gelip elektroniğini değiştirmesi lazım dedi. Bişey bilmediği belliydi konuşma tarzından (yani konu hakkında bir fikri yoktu). İlettim ev sahibine çok ilgilenmedi garantisi yok falan dedi. Bu arada elektronik olarak da ne değiştilmeli bilmiyorum. Termostatı mı? Rezistans mı? Ayarladığım dereceye geliyor ve görüyorum ekranda yani.

Şimdi ben bunu nasıl temizleyebilirim nasıl açarım bilmiyorum, Isıtıcının altında duş vs.. yok. Oldukça da yüksekte duruyor. Tek başıma bunu açıp temizlemem mümkün müdür? Youtube'da video araştırıyorum hep amerikalılar var tavan arasındaki 200 litrelik gazlı tankları gösteriyolar. Bendeki model bu: www.ariston.com .Benzer ürünle tecrübesi olan, video falan gönderebilen olursa sevinirim.

yardımlar için teşekkürler.

 
www.youtube.com , temel mantıkları aynı termosifon kireç temizleme diye aramanız lazım ama 1 yıllık cihazda yoğun kireç oluşumu gerçekten mantıksız. Ekranda değer görünüyordur ama rezistansın doğru çalıştığını zannetmiyorum, servis en garanti çözüm.


  • synax  (15.03.21 00:46:06) 
Off o ne biçim kireç birikmiş videoda kim bilir kaç yıllık...


  • mirafiori  (15.03.21 01:05:38) 
evsahibi termosifonu ikinci el taktırmış olabilir mi? garantisi yok dediği için içime şüphe düştü. daha önceden kullanılmışsa içinde kireç olmuş olabilir.


  • inheritance  (15.03.21 11:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.