[]

vodafone net fiber

halihazırda 100 mbit turknet kullanıyorum vdsl2. çok büyük problemler olmasa da günde 1-2 kere 2-3 dakikalık kesintiler oluyor turknetten mi yoksa modemden mi kaynaklı olduğunu bilmediğim.


vodafone fiber çekti bizim apartmana. gün aşırı taciz de ediyorlar bize geçin diye. eve satış elemanı yollamaya kadar gitti durum. 200 mbit download 12 mbit upload hızı varmış bizim apartmanımıza. fiyatı çok önemli değil. ayda ekstra 30-40 tl vermek koymaz bana konforlu bir 200mbit için.


sorularım şunlar:

1-vodafone neti nasıl bilirsiniz? ekşide şikayet entryleri dolu topyekün de geçmiş tecrübelerimden insanların şikayet ettiklerinde sosyal medya kullandığını, memnun olduklarında ise herhangi bir yere "ben memnunum" yazmadıklarını gözlemliyorum daha çok. bu ondan kaynaklı mı yoksa genel olarak berbat bir müşteri yönetimi mi var vodafone un acaba? pirince giderken evdeki bulgurdan olur muyuz vodafone'a geçsem?



2- fiber 100mbit ile vdsl2 100 mbit arasında bir fark var mıdır? bant genişliği vs. olaylarından pek anlamıyorum. aynı hızdaki vdsl ile fiber arasında bir fark var mıdır kullanımda.


kısacası vodafone macerasına ne diyorsunuz? turknetten über olmasa da memnunum. oturayım mı oturduğum yerde?

 
Bana göre, aynı hız fiber ile vdsl arasındaki fark ping sürelerinde ve özellikle çoklu kullanımda hissediliyor, yani evde 3-4 kişi varsa 3-4 cihaz aynı anda internet tüketiyorsa fiber ile oyununuzun aksama ihtimali vdsle göre çok daha düşük bence, teknik bilgim olmadan konuşuyorum.

Bunun dışında cüzi bir farkla daha iyi olana geçmek mantıklı, milyonlarca insan bu ülkede hizmet alıyor, öyle veya böyle 80 milyon mobil hat var ama hep şikayet görüyoruz göreceğiz olay bu :D

Asıl mesele taahhüt bence oldu da memnun kalmadın caymada masraf ne olacak. Artık firmalar taahhütsüzü fiyatı o kadar yüksek yazıyorki ayda 150-200 lira indirim yapıyormuş gibi gösterip 2 ayın sonunda 400 lira ödemek zorunda kalabilirsin.
  • atom karincanin torunu  (14.03.21 14:31:07) 
1-vodafone neti nasıl bilirsiniz?
el cevap uzak dur.
2- fiber 100mbit ile vdsl2 100 mbit bir fark var mıdır?
aynı bağlantının laciverti. sonucta sana 8 mbit olarak ynsıyacak hepsi de.
  • neymis  (14.03.21 18:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.