[]

ps5-ps4 oyun paylaşma uzmanlarına 2 soru

2 soru var aslında.

1- birden fazla kişi benimle oyunlarını paylaşabilir mi? 2 arkadaşım var diyelim ps kütüphanelerinde istediğim oyunları olan. ikisi de benimle paylaşabiliyor mu?

2- bende ps5 var diyelim, bildiğiniz gibi de ps5 ile ps plus collection oyunları geliyor. onları paylaşmanın bir sakıncası var mı ps4 sahibi arkadaşım ile? bunu sorma sebebim ise şu, ps4 sahipleri hesaplarını bir ps5 sahibi arkadaşlarına verip oyunları "claim" ettirdikleri için o ps5 cihazları banlanmış gibi haberler görmüştüm. burada claim değil paylaşma olacağı için sormak istedim.

 
Paylaşmaktan kasıt tam olarak nedir?

Kendi hesabının bilgilerini verirsen isteyen istediği cihazda oynar. Ancak o hesap ile aynı anda bir kişi oynayabilir. Yani sen oynuyorken o oturum açarsa senin oturumun düşer.

Bir de PSN kardeşliği var. Uzun uzun anlatmayacağım, youtube'da nasıl yapılacağı var. PSN kardeşliği de iki kişi arasında yapılabilen bir şey. Bu illegal bir şey değil. Zaten illegal olsa Sony buna müsaade etmez. Ben yıllardır arkadaşımla bu şekilde kullanıyorum hesabı.

Ps Plus oyunlarını ya da normal satın alınan oyunları PSN kardeşi olan iki kişi aynı anda oynayabiliyor. Bununla ilgili bir kısıtlama ya da yaptırım söz konusu değil.
  • himmet dayi  (14.03.21 14:15:36) 
evet paylaşmaktan kastım game share denen şey aslında. psn kardeşliği dendiğini bilmiyordum buna. tamam bunda problem yok bütün dünya yapıyor gibi hatta bunu. ps plus collection oyunlarını ps4'e bağlı bir hesapla game share yapsam da problem olur mu olmaz mı bunun cevabını da arıyorum aslında.

tekrar düşününce game-share cevabımı aldım, birden fazla hesap ile yapılamaz gibi görünüyor bu. yani tek yönlü olsa da yapılamaz değil mi? ben kendi hesap bilgilerimi falan vermeden sadece 2 arkadaşımın psn hesaplarına girerek yani?
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.03.21 14:23:57) 
1- evet paylaşabilir. 2den fazla kişi de paylaşabilir. ikiniz de aynı hesabı kullanacaksanız aynı sistemde(ps5-ps5 veya ps4-ps4)birinizin makinesinde primary(ana hesap) olarak tanımlıyken öbürünüzünkinde secondary olarak tanımlı olmadı. biriniz ps4 biriniz ps5 ise sorun yok ikiniz de primary olarak tanımlarsınız.

2-collection oyunları plus ı olan ps5 sahiplerine geliyor. ps4 e değil. dolayısıyla ps4 sahibiyle paylaşabilir misiniz bilmiyorum.

cihaz banlanma olayı çalıntı kredi kartıyla oyun alırsanız veya bu şekilde alınmış oyunlu hesabı makinenize kurarsanız olur. arkadaşınızla oyun paylaşmada olmaz.

daha fazla bilgi için
donanımhaber PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) konusuna bakın
  • egokalp  (14.03.21 15:54:33 ~ 15:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.