[]

Evde 100Mbit internetim var, 2.4 Ghz Wifi ile bu hızı almam mümkün mü?

2.4 Ghz Max 50-60 görebildim, 5 Ghz ağda ise 102 alabiliyorum.
2.4 Ghz ile bunu geliştirme şansım yok mu? teorik olarak mümkün görünüyor ama pratikte işe yaramıyor maalesef. Ne yapabilirim?



 
www.centurylink.com

burada 2.4ghz (802.11n) ile 150 mpbs olabileceği yazıyor ancak cihazınız desteklemiyor olabilir. eğer mesafeden dolayı 5ghz kullanmıyorsanız sinyal yükseltici kullanmak da makul olabilir.
  • sanal uyku  (14.03.21 14:12:58) 
Normal şartlarda 2,4 Ghz frekans 450-600 MBit'e kadar hızı destekler. 50-60'a düşmesi için bir çok etmen var. Modeme uzaklık, arada duvar olması, cihazın kalitesi, bağlanan cihazın wi-fi alıcı kalitesi, hava sıcaklığı vs. bile etkiler. Artırmak için modemi değiştirmek faydalı olabilir ama 5 Ghz frenaksta 100 alabiliyorken neden 2.4'e bağlanmak istiyorsun? 2.4'ün olayı daha yavaş ama daha uzaktan bağlanabiliyor olmak. Ama uzaklaştıkça internet performansı düşecek zaten.


  • himmet dayi  (14.03.21 14:22:13) 
ben 5ghz 1200mbps ile 75mbit falan görebildim maksimum 100mbit internet ile. o yüzden kaliteli bir modem ve wifi kartı gerekiyor. 1600mhz veya üstü tahminen.


  • argent dawn  (15.03.21 13:12:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.