[]

birden fazla akıllı canlı türü

dünyada birlikte yaşayabilir miydi? insanlarla başka insanımsı zeki bir canlı, mesela goril. güçlü olan diğerini bir gün mutlaka yokeder miydi?




 
evet. naendartal ve homo sapiens bunun örneği


  • egokalp  (14.03.21 01:59:57) 
Neandertaller ile modern insanların ataları arasında çatışma yaşanmış olabileceği tartışması var. Aynı zamanda Neandertaller ile modern insanların atalarının çiftleştiği de söyleniyor. İki seçenek de mümkün olabilir.

Aslında daha zeki olmak daha tehlikeli olmak anlamına gelmiyor. Belki de gerçekten zeki bir tür olsaydı insanların yok olmaması için insanları koruma altına alabilirdi. Yok etme düşüncesi zeki olmakla değil, ilkel olmakla daha çok ilişkili diye düşünüyorum.
  • dissendium  (14.03.21 02:06:57) 
aynı "zeka" seviyesinde olduğunu varsayabileceğimiz canlıların simbiyotik ilişkiler kurduklarını görebiliyoruz. iki zeki canlı türünde de bu pekala mümkün olabilirdi. ancak iki türün biri bizsek ve diğer türle birleşip bir melez tür ortaya çıkaramıyorsak bunun mümkün olabileceğini düşünmüyorum, en azından barışçıl şekilde iki tarafı da mutlu eden bir yaşam zor. okyanuslar gibi bizim çok yerleşemediğimiz ekosistemlerde yaşarlarsa bir ihtimal.


  • engelbert humperdinck  (14.03.21 02:17:04) 
ayni ekosistemde bariscil yasam olmazdi.denildigi gibi insanin yasayamayacagi ortamda yasiyirsa sikinti yok

ben o diger akilli canliyi bir ulke olarak hayal ettim yabanciysa savas ulke sinirlari icindeyse ic savas cikardjdkdk hatta sanki azinliklar, silahsizlar.... . .
  • ala09  (14.03.21 03:20:57) 
İki taraf da birbirini gıda olarak görürdü büyük ihtimal.


  • Kahir ekseriyet  (14.03.21 06:16:56) 
Ortak kaynakları tüketen iki türden birinin nesli tükenmeye mahkumdur.

neandertal ve homo sapiens bunun örneği +1

bu iki türden herhangi biri diğerine herhangi bir konuda üstünlük sağlayabiliyorsa zaten o nesil kendini koruyabiliyor. illa zeka olarak düşünmemek lazım. atıyorum neandertaller bizden çok zeki varlıklar da olabilirdi ancak bedenleri 40 derece güneşe dayanabilecek güçte değilse, ya da bakterilere daha dayanıklı bir metabolizmaya sahip değillerse (bunların kombinasyonları da olabilir) nesli tükenecektir anlamına gelir. bir yukarıdaki soruya verdiğim cevapta da söyledim. zekayı evrimsel bir avantaj olarak düşünmemek lazım. tabii ki evrimsel açıdan bize katkıları da var. örneğin gelişen tıp bilimi sayesinde ortalama ömür 72 yıl civarında. çok değil, 50 yıl önce bile bunun neredeyse yarısı kadar bir ortalama ömür söz konusu. ancak diğer tarafından bakarsak düşünebilen varlıklar olarak biz fazla düşününce depresyona girip intihar ediyoruz ya da dediğim gibi ürememeyi tercih ediyoruz. üresek de tek çocuk yeterli geliyor. ama mesela kedinin böyle bir derdi yok. üreyebildiği sürece ürüyor. "ulan 2 yılda 6 tane doğurdum artık yeter" gibi bir şey düşünemiyor. insanlardaki bu durum evrimle ters düşüyor.
  • himmet dayi  (14.03.21 08:04:26) 
Yoksa ırkçılık bu tehlikenin olmayışının ürünü mü? Bi ampül yandı söndü az önce


  • olaylar olaylar  (14.03.21 11:21:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.