[]

İtalya Tatil Planı

İtalya'da araba kiralamadan deniz tatili yapmak istiyoruz. Gidenler varsa hangilerini önerirsiniz ya da daha önceden yaptığınız bir tatil planı varsa onu da değerlendiririm:

*Amalfi
*Sardunya
*Cinque Terre
*Capri

Benim yazmadığım ama sizin önerdiğiniz başka bir yer varsa ona da bakarım.

 
Araba olmadan en rahat cinque terre. Amalfi de olabilir ama arabasız ancak "deniz kenarına" gidersiniz. Bildiğim kadarıyla sahillere ulaşım yok. Cinque terre'de en azından monterosso var ki öbür köylerde dahi giriliyor. Bonus olarak portofino'ya, rapallo'ya da yakın. Santa Margherita Ligure'de var güzelimsi plaj. Capri'ye gitmedim ama bildiğim kadarıyla özel turlarla, şişme botlarla falan erişilebiliyor güzel yerlere. Sardegna'da ise imkansız değil ama gerçekten çok limitli toplu taşımayla, yok gibi bişey. Olbia civarında takılınabilir ancak.

Yazmadığın yerlerden;
Elba (gidince burada da mobilet falan kiralamak lazım)
Gallipoli civarları, punta della suina vs.. Yine limitli toplu taşıma
Tropea civarları
Egasi adaları, favignana. buraya belki günlük turlar vardır.
Sicilyadaki çeşitli yerler (aklıma gelenlerden san vito lo capo, scala dei turchi vsvs.) yine arabalı.
  • mirafiori  (14.03.21 01:44:22) 
Tam deniz tatili denemez ama 2 kez denize girme imkanı da olan tatil yaptık.
1. Roma'da kalıp (termini bölgesinde) günübirlik lido di ostiaya gittik. (burada uygun fiyatlı apartlar da vardı. bir kaç gece kalınabilir)
2. Cenova'yı merkez yapıp tren ile (sık tren vardı) günübirlik fransa tarafına doğru varazze'ye gittik. Yine Cenova'dan tren ile Cinque Terre bölgesine gittik. Daha sonraki günlerde portofino yolu üzerindeki recco, camogli ve bir kaç kasabayı da ziyaret ettik.
  • faithless  (14.03.21 03:14:23) 
Deniz tatili için yazdıklarınız çok iyi ama bazı bölgelere arabayla ulaşamazsınız. Rimini ve daha aşağıda Lecce’nin denizi bunların hepsini döver.


  • suicides underground  (14.03.21 08:24:29) 
deniz ve tarihi yer için polignano a mare ve monopoli tavsiye ederim. trenle ulaşımı kolay. istasyondan inip sahile 5-10 dk ya varıyorsunuz.

puglia nın diğer yerleşim kesimlerine trenle devam edebilirsiniz. lecce nin güney kısımlarında da regionale tren hatlarını kullanıp kasabalarına geçebilirsiniz.

italyanın biraz daha sakin bölgeleri bu taraflar, pandemiden dolayı daha da sakin olur tahminen.
  • gibicibicis  (14.03.21 12:44:08) 
Ekleme yapayım adriyatik tarafına gidecekseniz Gargano'nun altından itibaren bakın. Rimini, ravenna, buralar çöp, uçsuz bucaksız kalitesiz kum, derinleşmeyen bataklık gibi deniz.

Bir de tabi turistik gidecekseniz türkiye'den herhalde bu sene gidemezsiniz.
  • mirafiori  (14.03.21 17:00:53) 
Konudan bağımsız Türkiye’de yaşayan türk vatandaşı olarak bu yaz için mi plan yapıyordunuz


  • otopsicocugu  (14.03.21 18:49:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.