[]

brüt maaş alınan yerden net maaş alınan yere geçince borç mu oluyor?

kümülatif vergiden dolayı? edevlette göremiyorum borcu. net maaş alıyorum 1 yıldır. öncesinde bir süre brütlü çalıştım başka yerde. borcum var mıdır?




 
Sirket degistirirken eski is yerindeki total vergi matrahini soylemis miydin muhasebeye? Bir ara bu is degisikliklerinden dolayi insanlara patir patir ceza geliyordu. Ilk 6 ay bir yerde calisip vergi oranin yukseliyor, sonra is degistirince yine sifirdan basliyordu. Eski sirketimde baya birine ceza gelmisti.

Muhasebeye eski is yerinizden ayrilirkenki kumulatif vergi matrahini soyleyin ona gore sey yapsinlar bence. Net kazanilan durumda nasil oluyor bilmiyorum. Brut kazanilirken ust vergi diliminden baslatiyorlardi.
  • fakyoras  (13.03.21 22:59:34 ~ 23:00:42) 
Brütten nete geçmek ile doğacak vergi borcunun bir bağlantısı yok.
Ancak bir takvim yılı içerisinde 1'den fazla işveren ile çalıştıysanız ve o sene için belirlenen alt sınırdan fazla geliriniz var ise, işte o zaman takip eden takvim yılının mart ayının sonuna kadar vergi beyannamesi vermeniz gerekecektir.
Uzun süre çok kontrol edilmeyen bu durum için geçtiğimiz yıllarda çok kişiye sonradan vergi uygulaması yapıldı.
2. işyerini kümülatif gelirinizi devam ettiriyorsa, vergi kaybı oluşmayacağından sizin için pek bir sorun olmayacaktır. Ama yeni iş yeriniz sizi isterse 0 kümülatif ile en düşük vergi diliminden başlatabileceği için, son hesaplamada vergi borcunuz da oluşabilecektir.

Birden fazla iş yerinde çalışanların beyanname verme zorunluluğunu internette aratırsanız pek çok bilgi bulabilirsiniz.
  • cursor  (14.03.21 00:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.